• Usuario

​Obert el període de matriculació de l'Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona

L’Escola de la Dona ofereix per al nou curs acadèmic un total de 204 cursos. Foto: Diputació de Barcelona.

|

Aquest proper curs escolar 2021-22, l'Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona recupera la presencialitat en la seva oferta formativa, tot i que amb limitacions d'aforament a les aules com a mesures especials de seguretat i encara condicionada a l'evolució de la situació sanitària.









La matriculació s'ha de fer per mitjans telemàtics, a través d'un formulari que hi ha a la pàgina web de l'Escola, i dins dels següents terminis: per a l'alumnat de continuïtat, es va obrir l'1 de setembre i fins al 8 d'aquest mes. La resta d'alumnes, del 13 al 17 de setembre. L'assignació de places es farà per rigorós ordre d'entrada de les sollicituds.


L'Escola, ubicada dins l'Espai Francesca Bonnemaison del carrer de Sant Pere Més Baix 7 de Barcelona, compta amb 21 aules amb equipaments específics per a cada tipus d'ensenyament.


L'oferta del curs vinent inclourà també propostes en una nova modalitat semipresencial, que combina un nombre concret de sessions a l'escola per facilitar l'aprenentatge de continguts més condicionats per la presencialitat, amb la resta de sessions en línia que permeten evitar desplaçaments, conciliar horaris i un ritme d'estudi més flexible per als alumnes.


També es manté la modalitat 100 % en línia d'alguns cursos, ja que s'ha comprovat que permet accedir a una formació de qualitat a persones que no podrien pel seu lloc de residència llunyà o per la impossibilitat de conciliar horaris professionals o familiars. Aquesta modalitat combina connexions regulars per videoconfèrencia, on docents i alumnat poden interactuar en directe, amb l'accés a una aula virtual, on l'alumne troba activitats, individuals o en grup, eines de comunicació, materials de suport i l'acompanyament del docent que guia el seu aprenentatge i l'ajuda a resoldre dubtes.


L'Escola de la Dona ofereix per al nou curs acadèmic un total de 204 cursos repartits en ensenyaments d'Art i Creació (60 cursos), Cuina (26 cursos), Llengües i Humanitats (64 cursos), Moda (41 cursos) i Tecnologies (13 cursos).


A la pàgina web de l'escola https://www.diba.cat/web/escoladona hi ha tota la informació detallada de cada curs i la seva modalitat formativa, així com la informació de la matrícula https://www.diba.cat/escoladona/matricula


El curs passat, l'escola va tenir 1.731 alumnes matriculats (1.571 dones i 160 homes). Cal destacar que un 30% de l'alumnat era de fora de la ciutat de Barcelona (el percentatge més alt que s'ha assolit mai) i que un 10% dels alumnes matriculats eren totalment nous, és a dir, que no havien fet cap curs a l'escola abans del 2020-21.


L'Escola de la Dona va ser creada per la Diputació de Barcelona l'any 1883. En aquell temps fou una iniciativa pionera que tenia com a objectiu ensenyar l'ofici de la moda i la confecció a les dones perquè poguessin guanyar-s'hi la vida professionalment i ser autònomes.


L'Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona respon a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 5. Igualtat de Gènere. " Aconseguir la igualtat de gènere i empoderar totes les dones i nenes". Els 17 ODS van ser proclamats per l'Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l'agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n'assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d'acord amb aquests ODS.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE