• Usuario

L’alcaldessa de Gavà reinvidicarà a Madrid el paper dels governs locals en la lluita contra el canvi climàtic

A la COP25, Raquel Sánchez presentarà l’adhesió de Gavà als principis Water Wise Cities per un ús racional dels recursos hídrics, i participarà en fòrums de reflexió i debat sobre polítiques locals per mitigar l’escalfament global.

|

A la COP25, Sánchez presentarà l’adhesió de Gavà als principis Water Wise Cities per un ús racional dels recursos hídrics, i participarà en fòrums de reflexió i debat sobre polítiques locals per mitigar l’escalfament global.


Raquel sanchez comite aeropuerto


L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, participarà, des d’avui fins al divendres, a la Cimera del Clima COP25 de Madrid. Sota el paraigua de la Red Española de Ciudades por el Clima (RECC), de la qual n’és vicepresidenta segona, intervindrà en diferents fòrums de reflexió i debat sobre el paper dels governs locals en la lluita contra el canvi climàtic.


Raquel Sánchez obrirà la jornada d’avui amb una trobada informal de la ministra en funcions per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, amb alcaldes i alcaldesses de la RECC al voltant del pla de descarbonització que proposa el Govern espanyol per complir els objectius de reducció d’emissions de la Unió Europea.


Serà el pròleg de la sessió “El paper de la política d'investigació i innovació orientada a la neutralitat climàtica”, que obriran la mateixa Teresa Ribera i el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque. Un debat sobre com pot actuar la innovació per afrontar els canvis del clima i compartir visions i experiències davant un repte global on el món local té un paper rellevant.


Raquel Sánchez participarà, aquest dijous, en un fòrum sobre bones pràctiques impulsades per ajuntaments, diputacions i consells comarcals d’arreu de l’Estat per fer front a l’emergència climàtica.


L’alcaldessa presentarà la iniciativa “Gavà water wise city”. El febrer passat, Gavà es va convertir en la primera ciutat d’Espanya, i la trentena del món, a subscriure els principis promoguts per l’Internacional Water Association (IWA) per a un ús racional dels recursos hídrics. Els principis water wise s’estructuren en quatre nivells creixents d’acció, que es construeixen sota el principi basic de garantir l’accés als serveis de subministrament al conjunt de la ciutadania. Aquests nivells són: assegurar uns serveis de l’aigua regeneratius, un disseny urbà sensible a l’aigua, la participació de les ciutats en la gestió de les conques, i la consolidació de la comunitat water wise mitjançant la conscienciació i implicació de tots els actors.


L’adhesió als principis water wise és un pas més per fer de Gavà una ciutat que fa servir l’aigua de manera intelligent, sostenible, i amb una visió conjunta i col·aborativa. Un objectiu en el qual Gavà porta treballant des de fa tres anys de la mà del projecte “Gavà Circular”, fruit de la collaboració públic-privada amb Aigües de Barcelona i el Centre Tecnològic de l’Aigua, Cetaqua. 


A més de potenciar l’ús d’aigües regenerades en el municipi, el projecte estableix una desena de mesures per optimitzar el consum d’energia i reaprofitar els residus generats per les empreses del municipi, entre elles l’ús d’aigües regenerades de l’ERA de Gavà; la creació d’un gestor energètic compartit per a empreses del Parc Empresarial Gavà; el disseny circular del nou sector ambiental productiu Els Joncs, o la modificació d’ordenances fiscals per incentivar que empreses i ciutadania millorin la seva gestió energètica, de residus i de l’aigua. La iniciativa ha estat reconeguda amb una nominació als premis CNIS 2019 (Congreso Nacional de Innovación y Servicios Públicos) a la categoria de responsabilitat social corporativa.


L’Ajuntament de Gavà també és ambaixador de la lluita del canvi climàtic treballant portes endins. Aquest 2019, ha estat un dels primers ajuntaments espanyols a obtenir el segell Reduzco de l’Oficina Espanyola contra el Canvi Climàtic. Una certificació que acredita la reducció del prop del 30% dels gasos hivernacle en edificis, installacions i vehicles municipals en el trienni 2015-2017.


Una rebaixa que s’intensificarà encara més arran de la installació, l’any passat, de plaques fotovoltaiques a la façana de l’edifici corporatiu i la progressiva renovació de la flota municipal amb vehicles menys contaminats.

Los ayuntamientos de Gavà y Castelldefels combatirán juntos la contaminación acústica del Aeropuerto de El Prat
La alcaldesa de Gavà se convierte en la única representante española de la ejecutiva del Airport Regions Council
Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE