• Usuario

L'alcaldessa de Sant Feliu defensa al Parlament el paper dels Ajuntaments en la creació d'un Parc Públic d'Habitatge

El Parlament de Catalunya està tramitant la Proposició de llei d’ampliació de les mesures urgents per fer front a l’emergència habitacional

|

Alcaldesasantfeliu

Lídia Múñoz en la seva intervenció al Parlament/ @AjSantFeliu


El Parlament de Catalunya està tramitant la Proposició de llei d’ampliació de les mesures urgents per fer front a l’emergència habitacional.


Lídia Muñoz, alcaldessa de Sant Feliu i consellera de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i presidenta d'Habitatge Metròpolis Barcelona, ha intervingut aquest dilluns al Parlament de Catalunya davant la ponència que tramita la Proposició de llei d'ampliació de les mesures urgents per fer front a l'emergència habitacional.


L'objectiu d'aquesta compareixença és defensar i recuperar les mesures d'emergència habitacional que el Parlament va aprovar amb el Decret Llei 17/2019 i que el Tribunal Constitucional va anullar el passat més de gener. Unes mesures, segons Lídia Muñoz, "imprescindibles per garantir el dret a l'habitatge, lluitar contra l'especulació i fer corresponsables als grans tenidors, molts d'ells bancs i fons d'inversió, davant la inacceptable emergència habitacional que vivim, agreujada per l'actual pandèmia".


L'alcaldessa de Sant Feliu ha subratllat que "estem aquí de nou gràcies a la lluita i el treball de les entitats i els moviments pel dret a l'habitatge, que també van ser les que van impulsar i liderar les millores per aturar desnonaments que va introduir el Decret Llei 17/2019".


En la seva intervenció ha destacat que la pandèmia ha agreujat la situació d'emergència habitacional que vivim des del 2008 i on Catalunya ha seguit liderant el rànquing de desnonaments durant l'any 2020 amb una mitja de 15 desnonaments diaris.


A més ha afegit que la situació a les ciutats i pobles que formen part de l'AMB no és gaire diferent a la que podem trobar a Catalunya, ja que "patim una manca estructural d'habitatge públic de lloguer, fruit de les polítiques especulatives i del "pelotazo" que hem viscut durant molts anys i fruit d'un parc públic de venda que desqualificava als anys i passava directament al mercat privat".


Muñoz ha aprofitat la seva compareixença per insistir en que els municipis i el territori són agents clau per assolir l'objectiu de tenir un parc públic d'habitatge del 15% a Catalunya al 2027 i per aquest motiu també ha demanat que s'aprovi amb urgència el Pla Territorial Sectorial d'Habitatge de Catalunya (PTSH) i mobilitzar els sòls de reserva d'habitatge amb protecció també amb urgència, tal i com exposa el Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya en el seu "Informe sobre el dret a l'habitatge".


L'alcaldessa ha finalitzat la seva intervenció tornant a reconèixer el treball i la pressió de les entitats i moviments pel dret a l'habitatge que farà possible aquesta nova Llei de mesures antidesnonaments urgents, que suposarà la protecció de moltes persones i famílies en situació de vulnerabilitat i demanant a la Generalitat els recursos necessaris per a la seva aplicació de la forma més garantista per protegir el dret a l'habitatge.


Es poden veure les dues intervencions de l'alcaldessa de Sant Feliu en aquests vídeos del Canal Parlament.


COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE