L'alcaldessa de Sant Feliu defensa al Parlament el paper dels Ajuntaments en la creació d'un Parc Públic d'Habitatge

|

Alcaldesasantfeliu

Lídia Múñoz en la seva intervenció al Parlament/ @AjSantFeliu


El Parlament de Catalunya està tramitant la Proposició de llei d’ampliació de les mesures urgents per fer front a l’emergència habitacional.


Lídia Muñoz, alcaldessa de Sant Feliu i consellera de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i presidenta d'Habitatge Metròpolis Barcelona, ha intervingut aquest dilluns al Parlament de Catalunya davant la ponència que tramita la Proposició de llei d'ampliació de les mesures urgents per fer front a l'emergència habitacional.


L'objectiu d'aquesta compareixença és defensar i recuperar les mesures d'emergència habitacional que el Parlament va aprovar amb el Decret Llei 17/2019 i que el Tribunal Constitucional va anullar el passat més de gener. Unes mesures, segons Lídia Muñoz, "imprescindibles per garantir el dret a l'habitatge, lluitar contra l'especulació i fer corresponsables als grans tenidors, molts d'ells bancs i fons d'inversió, davant la inacceptable emergència habitacional que vivim, agreujada per l'actual pandèmia".


L'alcaldessa de Sant Feliu ha subratllat que "estem aquí de nou gràcies a la lluita i el treball de les entitats i els moviments pel dret a l'habitatge, que també van ser les que van impulsar i liderar les millores per aturar desnonaments que va introduir el Decret Llei 17/2019".


En la seva intervenció ha destacat que la pandèmia ha agreujat la situació d'emergència habitacional que vivim des del 2008 i on Catalunya ha seguit liderant el rànquing de desnonaments durant l'any 2020 amb una mitja de 15 desnonaments diaris.


A més ha afegit que la situació a les ciutats i pobles que formen part de l'AMB no és gaire diferent a la que podem trobar a Catalunya, ja que "patim una manca estructural d'habitatge públic de lloguer, fruit de les polítiques especulatives i del "pelotazo" que hem viscut durant molts anys i fruit d'un parc públic de venda que desqualificava als anys i passava directament al mercat privat".


Muñoz ha aprofitat la seva compareixença per insistir en que els municipis i el territori són agents clau per assolir l'objectiu de tenir un parc públic d'habitatge del 15% a Catalunya al 2027 i per aquest motiu també ha demanat que s'aprovi amb urgència el Pla Territorial Sectorial d'Habitatge de Catalunya (PTSH) i mobilitzar els sòls de reserva d'habitatge amb protecció també amb urgència, tal i com exposa el Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya en el seu "Informe sobre el dret a l'habitatge".


L'alcaldessa ha finalitzat la seva intervenció tornant a reconèixer el treball i la pressió de les entitats i moviments pel dret a l'habitatge que farà possible aquesta nova Llei de mesures antidesnonaments urgents, que suposarà la protecció de moltes persones i famílies en situació de vulnerabilitat i demanant a la Generalitat els recursos necessaris per a la seva aplicació de la forma més garantista per protegir el dret a l'habitatge.


Es poden veure les dues intervencions de l'alcaldessa de Sant Feliu en aquests vídeos del Canal Parlament.


COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR COIGES GLOBAL BUSINESS SIGLO XXI SL
Mapa Web Aviso legal Cookies Consejo editorial
AMIC CLABE