• Usuario

L'observatori del Baix Llobregat publica un prototip d'Atles de Distribució de la Renda comarcal

L'Observatori del Baix Llobregat publica per primrea vegada l'explotació comarcal de l’Atles de Distribució de la Renda de les llars (ADRH) de l'estadística experimental de l'INE.

|

ATLAS2

@Observatori Baix Llobregat 


L'Observatori del Baix Llobregat publica per primera vegada l'explotació comarcal de l’Atles de Distribució de la Renda de les llars (ADRH) de l'estadística experimental de l'INE.


L’Atles de Distribució de la Renda de les llars (ADRH) consisteix en la construcció d’indicadors estadístics de la renda mitjana i la seva distribució a nivell municipal i inframunicipal, a partir de l’enllaç d’informació de la població de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) amb dades tributàries, fonamentalment de l’Agencia Tributaria (AEAT). 


Aquesta informació, que encara es troba en fase experimental dins de la secció d’Es


CONSUtadística Experimental de l’INE, s’ofereix per a municipis, districtes i seccions censals, sempre que es superin certs llindars pel que fa a nombre d’habitants. Les dades no es poden considerar oficials al no complir amb tots els requisits de qualitat exigits per a formar part de les operacions estadístiques que l’INE elabora.


Tot i les seves limitacions, aquesta font ens permet fer una aproximació als llindars extrems de les rendes i ingressos a nivell inframunicipal, pel que permet la comparativa entre seccions censals dels municipis del Baix Llobregat.


Renda mitjana neta


A nivell de renda mitjana neta per persona podem observar com hi ha 29 seccions censals per sota de 10.000€/anuals, que corresponen als municipis de: Cornellà de Llobregat (12), el Prat de Llobregat (4), Sant Boi de Llobregat (4), Esplugues de Llobregat (3), Martorell (3), Sant Vicenç dels Horts (2) i Viladecans (1).


En l’altre extrem, trobem 11 seccions censals on la renda mitjana neta per persona supera els 22.500€/anuals: Esplugues de Llobregat (4), Castelldefels (3), Sant Just Desvern (3) i Gavà (1).


Pel que fa a la renda mitjana neta per llar les 14 seccions censals per sota de 25.000€/anuals pertanyen als municipis de: Cornellà de Llobregat (10), Sant Boi de Llobregat (3) i el Prat de Llobregat (1). 


La contraposició, aquelles seccions censals amb més de 50.000€/anuals, 36, les localitzem a: Sant Just Desvern (7), Castelldefels (6), Esplugues de Llobregat (5), Sant Feliu de Llobregat (4), Sant Joan Despí (4), Corbera de Llobregat (2), Collbató (1), Begues (1), Gavà (1), Molins de Rei (1), Pallejà (1), Sant Boi de Llobregat (1), Sant Andreu de la Barca (1) i Santa Coloma de Cervelló (1).



CONSULTA L'ATLAS 

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE