A l'octubre arribarà "La Palanca" el primer Festival de Circ Contemporani d'Esparreguera

|

Palanca

Festival Palanca/ @Esparreguera


Els dies 1, 2 i 3 d'octubre Esparreguera estrena el seu primer Festival de Circ Contemporani, que pren el nom de La Palanca, en referència a aquest element tan emblemàtic del patrimoni industrial municipal. El certamen té la voluntat d'apropar aquesta disciplina a tots els públics i ho fa amb una programació que abraça diferents tècniques del circ i múltiples estètiques i compta, a més, amb una producció pròpia, Respira.cions. Aquest serà l'espectacle inaugural creat de la mà de l'esparreguerina Anna Rodríguez Escalé, que pretén portar el circ a un lloc inaudit, com és la nau central de l'església de Santa Eulàlia. Al llarg d'aquests tres dies diferents espais de la vila, com el Teatre de La Passió, el Patronat Parroquial, la plaça del Centre, l'Escorxador o la Colònia Sedó es convertiran en l'escenari de vuit espectacles de circ d'autor i multidisciplinars de la mà de diferents companyies professionals procedents de França i Catalunya. El festival també compta amb espais per a la reflexió al voltant del circ contemporani i un seguit d'activitats complementàries relacionades amb els 50 anys de les inundacions del 1971 que van provocar la desaparició de la Palanca. Les entrades per assistir als diferents espectacles es posaran a la venda a partir del 22 de setembre a través de la plataforma entrades.esparreguera.cat.


Juan Jurado: " La Palanca és un símbol que vincula Esparreguera amb el seu passat industrial"


El regidor de Cultura Juan Jurado, ha explicat als mijans que "La Palanca és un símbol que vincula Esparreguera amb el seu passat industrial, però també amb el present, a través d'elements com la cultura, que han de ser pilars fonamentals i transformadors, i amb el futur, perquè tenim la voluntat de recuperar aquest element patrimonial i tot el seu entorn". 


La programació del festival s'ha fet de la mà de la direcció artística de Laura Alcalà i l'esparreguerí Oriol Escursell i s'ha optat per espectacles de petit format i gran qualitat. 


La Palanca arrencarà oficialment el divendres 1 d'octubre a les 6 de la tarda amb la taula rodona "Recorreguts del circ contemporani: des d'on venim i des d'on escrivim" amb Jordi Jané, Carme Canet i membres de les diverses companyies del festival, a la plaça d'Antoni Nin Escudé. I a les 8 del vespre l'església de Santa Eulàlia acollirà l'espectacle inaugural Respira.cions, de la mà de la ballarina esparreguerina Anna Rodríguez Escalé. "És una proposta inèdita i vinculada a Esparreguera, en la qual l'Anna Rodríguez ha creat un espectacle de circ, música i poesia de caire íntim i reflexiu en un espai inusual, que convida a la meditació, i en el que s'acompanya d'artistes de quatre nacionalitats diferents", ha subratllat Jurado.


El dissabte 2 d'octubre a les 10.30 i a les 11.30 del matí s'ha programat un taller de circ en família a la plaça de la Pagesia, en el qual els infants, acompanyats d'un adult, podran descobrir les diferents tècniques de circ, malabars, equilibris, acrobàcies i, fins i tot, aeris, de la mà de la companyia Giravolt. 


A les 12.45 del migdia, a la plaça del Centre, Hotel Iocandi presentarà l'espectacle Peix, una reflexió, des de la poètica de l'absurd, sobre la mallorquinitat. I a les 7 de la tarda, l'Escorxador acollirà la proposta de la cia En Diciembre, Homenaje, una tragicomèdia que viatja de la mort a l'amor, una ferida dolça que qüestiona el públic i el situa com a possible víctima, una rebellió contra allò establert. 


La programació de dissabte acabarà a les 9.30 de la nit al Patronat Parroquial amb Ye Orbayu, un espectacle de circ sense text, amb música en directe i molt d'humor, on equilibris i clown es barregen en una peça desequilibrada i agraïdament grotesca.


La programació del diumenge 3 d'octubre arrenca a les 11 del matí al Teatre La Passió, amb I les idees volen... de la cia Animal Religion. Un espectacle adreçat especialment a infants de 2 a 5 anys, en què el joc, la collaboració amb el públic, la llum i la música s'enllacen per tal que cada funció esdevingui una experiència diferent. L'espectacle es podrà veure també, en una segona funció, a les 6 de la tarda. I a les 12.30 del migdia la cia Madame Gaüc portarà el seu espectacle Fil davant del Museu de la Colònia Sedó. Es tracta d'una creació que explora les relacions humanes a partir d'un llenguatge universal, el físic, un espectacle poètic, reflexiu i proper, on els equilibris sempre hi són presents.


Totes les activitats i espectacles programats tenen control d'aforament i necessiten reserva prèvia. Les entrades es posaran a la venda a partir del 22 de setembre a través de la web entrades.esparreguera.cat. 


Caldrà entrada per a tots als espectacles, excepte Ricky, el profesor de tenis que es farà dins la Setmana +65, el preu de l'entrada general serà de 8 o 6 euros en funció de l'espectacle i els infants a partir de 4 anys, els joves fins a 25 anys, les famílies nombroses o monoparentals, els majors de 65 anys, els jubilats, els pensionistes, els discapacitats i els aturats tenen entrada reduïda de 5,60 o 4,20 euros. Els nens i nenes menors de 4 anys tenen entrada gratuïta. Així mateix, també necessiten reserva prèvia la resta d'activitats, que són gratuïtes.


El festival cerca també el vincle amb el territori i,  fins al 26 de setembre a la Sala d'Exposicions Municipal i els dies 2 i 3 d'octubre al Museu de la Colònia Sedó es pot visitar l'exposició "50 anys de les inundacions" i el divendres 24 de setembre a les 6.30 de la tarda a la Biblioteca Municipal L'Ateneu tindrà lloc la conferència "Creuar el riu entre Esparreguera i Olesa: dos segles d'història, entre tradicions i modernitat" a càrrec de la historiadora Gràcia Dorel-Ferré. Aquestes activitats estan organitzades per l'Associació per la Defensa del Patrimoni de la Colònia Sedó i el seu Entorn, amb el suport del MNATEC i l'Arxiu Municipal.

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR COIGES GLOBAL BUSINESS SIGLO XXI SL
Mapa Web Aviso legal Cookies Consejo editorial