• Usuario

Olesa obre també als veïns vulnerables la piscina d’estiu gratuïtament i habilita espais frescos

Per motius d'aforament aquesta mesura excepcional està adreçada a persones vulnerables, com infants, persones de més de 65 anys o amb grau de dsminució superior al 33%, embarassades i persones aturades. Han de ser persones empadronades a Olesa de Montserrat.

|

Olesa2

Piscina municipal d'Olesa/ @AjOlesa


L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat permet accedir gratuïtament a la piscina municipal a partir d'avui divendres, i fins diumenge, per l'onada de calor que pateix Catalunya. Es tracta d’una mesura de caràcter excepcional que aplica el consistori olesà per combatre aquest episodi de temperatures extremes, que poden afectar especialment els collectius vulnerables. 


Per aquesta raó, i per motius d'aforament, caldrà estar empadronat/da a Olesa i estar dins dels següents col·lectius per tenir entrada gratuïta:


- Menors de 14 anys i persones de més de 65 anys. Els menors hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta que sí haurà pagar la seva entrada si no pertany a un collectiu vulnerable.

- Persones amb un grau de disminució superior al 33%

- Dones embarassades

- Persones aturades


L’accés a la Piscina Municipal d’Estiu, situada al carrer Urgell del barri de Les Planes, serà gratuït per a aquests col·lectius en l'horari habitual de la piscina, de 10.00 a 20.00h, i fins a completar l’aforament del 70% de la installació municipal (400 persones a la zona d’aigua).


Seguint els consells de Protecció Civil de la Generalitat, l'Ajuntament d'Olesa també te previst habilitar espai frescos o sales amb aire condicionat especialment adreçats als col·lectius vulnerables, com ara les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals), i persones amb malalties cròniques. Aquests espais comptaran amb les mesures sanitàries i de seguretat pertinents.


L’Ajuntament d’Olesa recomana evitar la pràctica d’activitat esportiva durant les hores centrals del dia, beure aigua en abundància, tenir cura de les persones més vulnerables a la calor, la mainada, malalts i la gent gran.


Així mateix, es recomana hidratar-se molt sovint, beure força aigua i evitar beure alcohol i fer àpats copiosos. També cal evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació i fer-ho preferentment en les primeres hores del matí o per la tarda, quan el sol ja declina. 


Les persones que treballin a l’aire lliure convé que duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual. Igualment és molt recomanable no sortir a fer esport, o fer-ho en les hores de menys calor. Les persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.

Cervelló dóna accés lliure i gratuït a la seva piscina als col·lectius més vulnerables per l'onada de calor
Corbera permet l'accés gratuït a la piscina municipal durant l'onada de calor
Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE