La vicentina Irene Goméz guanyadora del premi de poesia Premi Amadeu Oller

La jove poeta de Sant Vicenç dels Horts, Irene Gómez Diéguez, ha guanyat el 57 Premi Amadeu Oller per a joves poetes inèdits menors de 30 anys amb "Intent de poemari", publicat per editorial Galerada i que es vertebra en el joc, la ironia i la transgressió de les formes textuals.

|

Amadeu oller

Irene Gómez rebrent el Premi Amadeu Oller/ @AmadeuOller


La jove poeta de Sant Vicenç dels Horts, Irene Gómez Diéguez, ha guanyat el 57 Premi Amadeu Oller per a joves poetes inèdits menors de 30 anys amb "Intent de poemari", publicat per editorial Galerada i que es vertebra en el joc, la ironia i la transgressió de les formes textuals.


El president del jurat, David Castillo, ha assenyalat aquest dimarts que l'obra, "des del mateix títol, té elements de l'univers juganer i essencial de Joan Brossa" i ha agregat que la poesia d'Irene Gómez està "plena de jocs, però també ens diu moltes coses, com si visqués en l'aforisme de conclusió".


Amadeuolller2

Signatura d'exemplars del poemari/ @AmadeusOller


Irene té  22 anys, és de Sant Vicenç dels Horts i està graduada en Arts Liberals per la Universitat anglesa d'Essex, especialitzada en comunicació. 


El premi Amadeu Oller, que no té dotació econòmica i el convoca la parròquia barcelonina de Sant Mesurar, és un dels més antics que s'atorguen a Catalunya i es lliura des de l'any 1964, guanyant-lo en l'edició de l'any passat la controvertida poeta Juana Dolores Romero Casanova per la seva obra "Bijuteria".


Al llarg de la seva història, el premi l'han guanyat des d'Isidre Molas o Miquel Desclot a Lluís Calvo, Esteve Plantada, Marc Rovira, Àngels Gregori, Anna Ballbona, Andreu Gomila, Núria Martínez-Vernis, Mireia Calafell, Maria Cabrera i Callís, Estel Solé i Irene Solà.Premi23

Exemplar del poemari d'Irene Gómez/ @AmadeuOller

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal Cookies Consejo editorial
AMIC CLABE