• Usuario

La Diputació dissenya un manual per organizar esdeveniments esportius segurs

La Diputació de Barcelona ha publicat en format digital un manua per ajudar els responsables d’esports del món local a dissenyar els esdeveniments esportius del seu municipi amb les mesures necessàries per garantir les condicions de seguretat i prevenció. 

|

La Diputació de Barcelona ha publicat en format digital el Manual d'esdeveniments esportius segurs, una eina de treball per ajudar els responsables d’esports del món local a dissenyar els esdeveniments esportius del seu municipi amb les mesures necessàries per garantir les condicions de seguretat i prevenció amb què s’han de desenvolupar aquestes activitats en el context sanitari actual, derivat de la COVID-19.


Els organitzadors han de poder assegurar la reducció del risc de transmissió entre les diferents persones que conflueixen en l’esdeveniment, siguin esportistes participants, voluntaris, públic, proveïdors o membres de l’organització.


Les orientacions que conté la publicació hauran de ser adaptades a les necessitats de cada organització i sempre d’acord amb les instruccions indicades en cada moment per les autoritats competents en matèria de seguretat i prevenció davant malalties transmissibles emergents amb un alt risc potencial, com és el cas de la pandèmia actual.


Manual esports A


@DiputacióBarcelona


El primer apartat del manual tracta sobre l’anàlisi de risc de l’esdeveniment concret, la qual ha de permetre planificar i executar les mesures i accions de la forma més eficient. 


A continuació es classifiquen els diferents tipus d’esdeveniments i les fases de desenvolupament per definir les recomanacions de mesures a prendre abans, durant i després de l’activitat. Es diferencia entre cursa o esdeveniment en circuit i festa de l’esport o esdeveniment en espai delimitat i a l’aire lliure. I es fa referència, per exemple, als nous formats de sortida a les curses i als dissenys de circuits, que han de poder absorbir el flux de participants amb la distància de seguretat necessària. 


Per tal d’agrupar totes les mesures i accions preventives davant la COVID-19, segons indica el treball, els organitzadors han de redactar un protocol propi de l’esdeveniment en el qual han de tractar totes les informacions a tenir en compte al respecte. Aquest document és l’eina per informar i formar tots els involucrats en les accions i mesures que es duguin a terme. 


Per a l’elaboració del manual, s’ha comptat amb l’aportació de diversos experts en l’organització d’esdeveniments esportius, tant de diferents municipis de la província de Barcelona com d’empreses i entitats vinculades al sector, que han treballat plegats, coordinats pels tècnics d’esports de la Diputació de Barcelona.


Manual A


@DiputacióBarcelona

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE