200 persones volen que s'aturi el PDU de la Colònia Güell entre Sant Boi i Santa Coloma de Cervelló

|

Una passejada reivindicativa per l’entorn de la Colònia Güell va demanar, , l’aturada del pla urbanístic en marxa. La mobilització va reunir prop de 200 persones i va recórrer alguns dels punts afectats pel Pla Director Urbanístic (PDU) previst en aquesta zona, entre Sant Boi de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló.Pasejada


Una passejada on es rep més informació mentre es camina/Foto cedida per Salvem l'entorn de la Colònia Güell 


La marxa portava per lema “No volem més ciment!”, i estava convocada per la plataforma Salvem l’entorn de la Colònia Güell, amb el suport de diverses entitats com Defensa Béns Comuns de Sant Boi i SOS Baix Llobregat i L’Hospitalet.


Un dels projectes més controvertits del PDU és el que preveu construir habitatge als camps situats sobre la colònia Güell, al terme municipal de Santa Coloma. Són els terrenys propietat de l’INCASOL on un pla anterior, frenat per la crisi econòmica del 2008, ja preveia aixecar-hi 1.350 habitatges.


A pocs metres, a Sant Boi, un altre dels punts afectats és la riera de Can Soler, la rehabilitació de la qual es reivindica des de fa més de 20 anys com a corredor ecològic. El pla preveu la construcció d’edificis per a ús industrial, comercial i habitatges.
6 IMG 20210315 WA0024


Aturada de la marxa davant dels camps amenaçats per 1350 habitatges per explicar tot el que això implica/ Foto cedida per Xavier Ruiz . Plataforma Salvem l'entorn de la Colònia Güell


Davant el “procés participatiu” al voltant d’aquests projectes des de la plataforma denunciem "les carències democràtiques d’aquest procés, perquè les aportacions dels veïns i veïnes no seran vinculants", per ells aquest Pla "suposa una agressió al territori en un entorn molt delicat que cal preservar. A més, l’eina que havia de ser el paraigua d’aquesta operació urbanística, el PDU, està tocada de mort". 


Els últims mesos, fins a tres sentències judicials han anul·lat plans directors urbanístics aprovats al Baix Llobregat, argumentant que la competència recau en l’Àrea Metropolitana de Barcelona i no en la Generalitat. Per tot això, la plataforma demana "amb la resta d’entitats, una moratòria de dos anys per tots els projectes urbanístics de la comarca del Baix Llobregat".

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR COIGES GLOBAL BUSINESS SIGLO XXI SL
Mapa Web Aviso legal Cookies Consejo editorial