• Usuario

Molins ja gaudeix de la nova zona esportiva Ricard Ginebreda

Aquest equipament, en el qual s’han invertit 3.689.023 €, té l’objectiu d’aglutinar diferents activitats esportives que es feien en altres locals

|

L’AMB, a través de la Direcció de Serveis d’Espai Públic, ha finalitzat la construcció de la zona esportiva Ricard Ginebreda de Molins de Rei. Aquest nou equipament, en el qual s’ha invertit 3.689.023€, s’ha creat al voltant d’un camp de futbol prèviament existent d’un club arrelat al barri del Canal. L’objectiu principal de l’edifici és acollir, a més de l’entitat ja establerta, esports com l’halterofília, el judo, l’escalada o la gimnàstica artística, que es trobaven dispersos en locals que no s’adequaven a les seves necessitats particulars.



03 Ricard Ginebreda 2


@AMB




El projecte, dirigit per l’arquitecte de l’AMB Roger Méndez, és totalment accessible, ja que s’ha construït en una planta baixa per evitar ascensors i escales. A més, s’ha establert l’existència de llum i ventilació natural a totes les estances amb l’objectiu d’oferir confort als usuaris i afavorir l’estalvi energètic a les installacions.




03 Ricard Ginebreda 3


@AMB


La zona esportiva “Ricard Ginebreda” presenta una construcció d’una gran marquesina principal, que respon a tota la dimensió del camp de futbol, agrupa els volums resultants de les diferents sales del complex i allotja sota seu els espais de concurrència pública: el bar, l’accés i les grades, que s’han concebut com espais socials sota cobert. A més, s’han construït unes grades amb tres nivells, que fugen de la vessant més professionalitzada de l’esport i tenen l’objectiu de concebre’l com una activitat social i no tant com una pràctica purament competitiva.



03 Ricard Ginebreda 1


@AMB


També hi ha la presència d’un bar situat a l’accés de l’equipament, que dona servei tant a dins com a fora de la installació esportiva, cosa que permet fer una gestió independent del centre i flexibilitzar-ne l’ús i l’horari.


En primer lloc, el nou equipament pretén fomentar la vessant social de l’entitat en un indret que s’ha anat dotant d’equipaments públics. La concentració d’activitats esportives en una única installació representa un punt d’atracció d’activitats que potencia les relacions familiars i socials del barri. A més, cal destacar que les noves installacions s’han concebut com un espai d’estada i acollida i permeten compatibilitzar la competició d’alt nivell amb l’existència d’un espai social, familiar i acollidor.


Millora de la qualitat paisatgística de l’entorn


L’impuls del nou equipament té una funció de qualitat paisatgística i urbana de l’entorn. La seva construcció ha servit per millorar el context urbà en dues escales: la local i la metropolitana. A escala local, el recinte estava molt aïllat a causa de l’antiga tanca d’obra perimetral i també per la poca relació entre el barri i el parc adjacent. El projecte ha permès millorar la connectivitat i la relació amb els carrers adjacents i potenciar el carrer Felip Canalias com un veritable eix urbà.



03 Ricard Ginebreda 4


@AMB


A escala metropolitana, el camp de futbol tenia poca relació amb els espais lliures que connecten amb el riu Llobregat a causa de la fragmentació territorial que produeix el pas de la B-23. Amb el nou projecte, s’ha creat una gran entrada oberta al barri, acompanyada d’un nou espai públic que afavoreix la relació amb el parc del Llobregat

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE