• Usuario

El Montseny i Sant Llorenç del Munt més a prop amb transport públic

La Diputació de Barcelona ofereix línies de bus per accedir de forma més sostenible als parcs naturals.

|

Arribar fins al cor dels parcs naturals del Montseny i Sant Llorenç del Munt i l’Obac amb transport públic, és possible des de fa un any, quan la Diputació de Barcelona, gestora d’aquests espais naturals, va apostar per l’establiment de línies de bus tots els caps de setmana i festius de l’any, amb l’objectiu de fer-los accessibles a tothom i poder prescindir dels vehicles particulars.


Parc montseny


Aquests serveis ha estat utilitzats per un important nombre de persones en aquest primer any de funcionament, i valorats com a molt satisfactoris, tan per part dels mateixos usuaris com també pels responsables d’ambdós parcs, ja que permet accedir-hi de forma alternativa al vehicle privat. Així mateix, el bus permet arribar fins a punts emblemàtics dels parcs a tot tipus de persones de forma còmode i més sostenible, evitant congestions que es produeixen en determinades èpoques de l’any, especialment ara a la tardor, l’època de més afluència de l’any, especialment al Montseny.


L’establiment d’aquestes línies de transport públic ha estat possible gràcies a l’acord entre la Diputació de Barcelona, ens gestor dels dos parcs naturals, amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, amb tres recorreguts, dos al Montseny i una a Sant Llorenç del Munt.


Rutes per accedir a llocs emblemàtics dels parcs


Les dues línies del Parc Natural del Montseny surten de l’Estació de Renfe de Sant Celoni. Una va fins a la vall de Santa Fe, i l’altra fins a Fontmartina, dos dels principals punts d’atracció del parc des d’on surten nombrosos itineraris fins als punts més emblemàtics, com el turó de l’Home i les Agudes, els Empedrats, el turó de Morou o el pantà de Santa Fe.


La línia del Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac va des de l’Estació del Nord de Terrassa fins a Coll d’Estenalles, punt també d’inici de nombroses excursions com la ruta de la Mola, amb el monestir de Sant Llorenç, un dels punts més visitats del parc, o el Montcau, un dels cims més emblemàtics del parc. Alguns dels busos de la línia tenen prolongació fins a Mura i Talamanca, dues poblacions d’especial interès turístic i gastronòmic.


El Bus Parc de Sant Llorenç funciona des de les 8.30 h del matí fins a les 16.40 h de la tarda, amb set expedicions d’anada i tornada i amb diverses parades en el tram urbà de Terrassa i Matadepera.


Tarifes integrades tren+bus


Totes les rutes ofereixen bitllets integrats al sistema tarifari de l’ATM Barcelona, fet que possibilita als usuaris l’adquisició bitllets que permeten el transbordament tren-bus.


Així, el Bus Parc del Montseny, gestionat per l’empresa Sagalés, el bitllet combinat tren-bus permet arribar a Sant Celoni amb el tren de Rodalies de Renfe a un preu d’anada i tornada de 10,80 euros des de Barcelona, de 7 euros des de qualsevol estació del tram Granollers Centre – Maçanet-Massanes, i de 13,10 euros des de qualsevol estació del tram Girona – Sils. També hi ha bitllets senzills d’anada i tornada des de Sant Celoni vàlid per a tot el dia a un preu de 2,20 euros.


El servei del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, gestionat per l’empresa Transports Generals d’Olesa, ofereix bitllets senzills d’anada i tornada a 2,20 euros entre Terrassa/Matadepera fins al Coll d’Estenalles i de 3,10 euros fins a Mura i Talamanca. També s’ofereix un bitllet combinat tren-bus amb Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i enllaçar amb el Bus Parc. El preu d’aquest bitllet d’anada i tornada des de Barcelona és de 11,15 euros.


Bus Parc Montseny 01 ALTA

Línia Sant Celoni – Fontmartina – Santa Fe de Montseny


Les dues línies al Parc Natural del Montseny surten de l’estació de Renfe de Sant Celoni. El primer bus surt a les 8.10 h del matí amb una freqüència cada hora, i la tornada, el darrer servei des de Santa Fe és a les 17.25 h i des de Fontmartina a les 18 h.


Des de Sant Celoni, el bus té parada a Sant Martí Vell i al Centre d’informació del Parc de Fogars de Montclús (rotonda de la BV-5114 i BV-5119) on hi ha una zona d’aparcament.


Des d’aquí les dues línies es bifurquen: la de Fontmartina té parada a Mosqueroles, la Costa de Montseny, les Feixes del Vilar i camí del Càmping de Fontmartina. La línia de Santa Fe té parada a Campins, camí de Can Riera de Ciuret, camí de Sant Cristòfol i Camí de Can Carbonell.


La durada el viatge és de 45 minuts des de Sant Celoni a Fontmartina i de 65 minuts fins a Santa Fe.


Línia Terrassa – Coll d’Estenalles – Mura - Talamanca


La línia del Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac surt des de l’Estació del Nord de Terrassa. Es tracta d’un bus llançadora durant tot el dia de les 8.30 h a les 16.40 h. Per la tornada, la darrera sortida des de Talamanca és a les 17.30 h i des de Coll d’Estenalles a les 18.10 h.


La línia té diferents parades urbanes a Terrassa: Plaça de l’Aigua, amb enllaç amb L6, L8 i L9, Pla de Bon Aire, amb enllaç amb la L5, L6 i L9, Mossos d’Esquadra, Matadepera (Pl. Sant Jordi), Les Pedritxes (Plaça Hoquei), Torre de l’Àngel, la Barata, Alzina del Salari, Coll d’Estenalles, el Pal de Mura, Mura i Talamanca.


La durada del viatge des de l’Estació del Nord de Terrassa fins a Coll d’Estenalles és de 30 minuts i fins a Talamanca de 70 minuts. 



Més informació a parcs.diba.cat/busparc

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE