• Usuario

Un any intens de feina

Belén García Criado
Alcaldessa de Sant Joan Despí

Beleu0301n balcou0301 Ajuntament
Fotografía de Belén García @Aj Sant Joan Despí

Ara fa un any que vaig accedir al càrrec d’alcaldessa de Sant Joan Despí. Els darrers 12 mesos han estat intensos. Després de la pandèmia, encaràvem un any ple de reptes i de molta feina que crec m’han servit per sentar les bases del tarennar que vull donar a la gestió municipal: seguir avançant en la millora de la ciutat posant encara més l’accent en les polítiques adreçades al benestar de les persones i a la cura del nostre entorn i medi ambient. Ara és un bon moment per fer un primer balanç i analitzar el camí recorregut.

 

En l’àmbit del nostre espai públic hem començat les obres de reforma del Passeig del Canal i de Francesc Macià, iniciat un procés de renovació de jocs infantils  i encetat noves zones verdes a la trama urbana (parterres als barris o l’espai de l’antiga Metalarte).

 

En el capítol d’atenció a les persones, d’entrada, hem augmentat la dotació per atendre als col·lectius vulnerables amb la creació de programes específics, com ara el destinat a les persones en situació de soledat no desitjada; hem iniciat accions per trencar bretxa digital –especialment entre la nostra gent gran i les dones–, hem creat la figura dels agents de convivència, nous programes d’inserció laboral o, recentment, ajudes a la conciliació familiar (que inclouen un servei puntual de cangur) i, per al jovent, un servei d’atenció psicològica i la creació d’educadors de carrer.

 

Pel medi ambient, hem iniciat un pla per a la instal·lació de plaques solars als equipaments (comencem pel poliesportiu Salvador Gimeno); augmentat la il.luminació led als carrers i estem a punt d’aprovar el nostre Pla local de transició ecològica.

 

També s’ha actuat en la millora del transport públic –amb l’extensió de línies (E43 i E79) o l’entrada en servei de l’aturada a demanda en les línies nocturnes– i hem seguit generant habitatge públic (acabem de sortejar els pisos protegits que es faran al famós ‘esquelet’ de l’av. Fontsanta i que hem expropiat des de l’Ajuntament). Paral·lelament a tot això, comencem a treballar en generar un nou marc econòmic de futur per a la nostra ciutat, amb sinèrgies amb el sector productiu per generar ocupació de qualitat.

 

Crec que és la línia que hem de seguir. Aquest és el meu compromís i m’hi dedico amb molta energia i el convenciment de treballar per a tots i totes.

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE