• Usuario

Davant del repte d’un nou model de societat

Isidre Sierra
Alcalde de Sant Climent de Llobregat

Sant climent
Fotografia d'un Ple a Sant Climent de Llobregat @Aj Sant Climent

Els darrers anys han deixat palès que ens trobem en un moment clau per a establir un nou model per al desenvolupament social i econòmic. Els grans problemes mediambientals o les crisis relacionades amb la manca de recursos materials i energètics, són signes prou evidents que cal prendre mesures aquí i ara. Les administracions, el teixit empresarial... el conjunt de la societat hem de treballar plegats per a establir i potenciar noves formes de consum, de mobilitat i d’entendre com el nostre dia a dia pot marcar la diferència per al futur del nostre planeta.

 

Des de Sant Climent de Llobregat considerem que ens trobem en un espai privilegiat per a ser un puntal d’aquest nou model i al llarg dels darrers anys hi treballem com a una de les polítiques prioritàries des de l’Ajuntament. De la mateixa manera que durant les dècades en les quals el creixement social es fa fonamental en la industrialització vam jugar un paper que podríem qualificar de marginal en la gran Barcelona, ara reclamem un protagonisme que entenem que és essencial per al futur metropolità.

 

El nostre, i la resta de municipis que hem mantingut la pagesia o l’explotació forestal com a una activitat habitual, treballem per a esdevenir, a més d’un pulmó verd en l’entorn d’una de les principals ciutats del planeta, un rebost de productes agraris de proximitat i de gran qualitat i un exemple de sostenibilitat. En aquest sentit, ens hem esforçat i continuem treballant en la reordenació dels terrenys agraris i forestals al terme municipal per a potenciar la seva activitat; promovem l’ús d’energies renovables finançant fins al màxim legal permès la instal·lació de plaques solars i aplicant aquesta transformació energètica als equipaments municipals; potenciem un urbanisme centrat en el respecte i la integració mediambiental amb actuacions destacables com la creació del parc dels Jardins de la Font del Rector... En definitiva, hem interioritzat en el conjunt de l’actuació municipal aquest objectiu de treballar per al món en el qual volem viure demà.

 

En tot cas crec que per a provocar un canvi real es necessita molt més. En primer lloc, una consciència col·lectiva, que vagi més enllà de les administracions, de què hem d’assumir renúncies i noves dinàmiques. És a dir: que tots i cadascun de nosaltres prenguem part activa del canvi tant per la nostra implicació personal com per l’aplicació de normatives que ens condueixin a canviar el nostre dia a dia.

 

Però també vull reclamar des d’aquest espai un nou reconeixement i una centralitat per als municipis com Sant Climent de Llobregat que tenim tant a aportar al nou model que es fa evident que hem d’aplicar. Com si es tractés d’un Hub tecnològic, també tan necessaris, els petits municipis metropolitans hem de ser potenciats com a elements claus en l’àrea metropolitana de Barcelona que hem de construir entre tots i totes. Per això cal que canviem també la mirada sobre què significa avui en dia progrés i desenvolupament i entenguem que la clau per a garantir la prosperitat en el dia de demà està també en la supervivència i modernització de les activitats econòmiques d’ahir.

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE