• Usuario

Roger Martínez Dias (ERC): "El govern del PSC, després de 43 anys, ha deixat d’escoltar la ciutadania d'Esplugues"

Roger Martínez és el candidat d'ERC a l'alcaldia d'Esplugues de LLobregat, professor de professió, vol convertir-se en el nou alcalde del municipi i acabar així amb l'hegemonia socialista.

|

45384
Fotografia de Roger Martínez @ERC

 

Roger Martínez encara aquestes eleccions com "l'artenativa" a l'actual govern del PSC. El polític d'ERC, espera acabar amb l'hegemonia socialista a Esplugues. El candidat defensa un govern a peu de carrer, que escolti els veïns i proposi polítiques útils i no partidistes. Després d'un mandat de majoria absoluta del PSC, Roger Martínez vol acabar amb aquesta hegemonia i convertir-se en el proper alcalde d'Esplugues.

 

Primer de tot i abans d’entrar en matèria. Qui és Roger Martínez i perquè hauria de ser el proper alcalde d’Esplugues?

 

Doncs soc professor de català en un institut de secundària, estic casat i soc pare d’un noi de 15 anys i una nena de 10. M’agrada la literatura, la cuina i viatjar amb la meva família i amics. Crec que he de ser el proper alcalde d’Esplugues perquè, potser per la meva professió, m’agrada escoltar la gent i ajudar-la a tirar endavant, i el govern del PSC, després de 43 anys, ha deixat d’escoltar la ciutadania. Des de la seva parcel·la de poder, es dediquen a fer i desfer sense tenir en compte les necessitats de la gent, han perdut il·lusió i ganes de treballar al costat de la gent, i actuen des d’una posició que recorda el despotisme il·lustrat: tot per al poble, però sense el poble. Nosaltres hem vingut a canviar això i a governar amb els peus a terra i colze amb colze amb la gent d’Esplugues.

 

Com valora l’actual govern?

 

La tasca del govern municipal en aquest mandat ha estat molt personalista, partidista i poc propera a la gent. Nosaltres hem treballat a favor de les mesures covid que s’han pres, i més enllà d’això, la majoria absoluta ha configurat un govern poc empàtic amb la gent i que no té un model de ciutat en aspectes culturals, comercials i urbanístics.


Esplugues és un dels pilars del PSC, pot ser ERC qui acabi amb l’hegemonia socialista?

 

És evident que algun dia el PSC pedrà aquesta hegemonia. Res no dura per sempre. Nosaltres volem que això passi ara, i Esquerra és l’única alternativa, l’única força capaç d’aconseguir-ho, perquè estem experimentant un creixement constant des de les darreres quatre legislatures.


Tants anys de mandat d’un sol partit pot afectar al govern i el municipi?

 

I tant, és el que deia abans. Amb tot el temps que fa que hi són, i més amb la majoria absoluta, es van teixint unes xarxes clientelars que malmeten la qualitat democràtica. S’acaben generant dinàmiques de “els nostres” i “els altres”, i això no és gens saludable per a la democràcia. Cal obrir finestres i renovar l’aire.


Quins canvis necessita el Municipi?

 

Necessita canviar les maneres de fer del govern, ha de baixar a peu de carrer, escoltar i prioritzar. Cal menys ciment i més conservació del nostre patrimoni cultural i històric, que no els interessa gens als socialistes. Cal ajudar la gent a poder-se autoabastir amb energies netes, cal tenir carrils bici en condicions, que tinguin sentit i que vagin a algun lloc, cal retornar els actes festius a les entitats i a la ciutadania, i no fer una Festa Major a mida dels gustos del govern municipal; calen unes línies de bus urbanes que serveixin de debò i no vagin buides, cal ajudar el comerç local i no ofegar-lo amb grans superfícies, calen uns mercats municipals que funcionin i no quedin deserts per la desatenció envers els paradistes, cal evitar que els nostre jovent hagi de marxar a altres municipis perquè no poden pagar un habitatge a Esplugues. Calen aquests i molts altres canvis.

 

I3C SmqQ 400x400
Fotografia de Roger Martínez @Roger Martínez


Quines són les seves principals propostes per al municipi?

 

En tenim moltes, naturalment, però en desgrano algunes a continuació. Segur que me’n deixo moltes d’importants, però aquests són bons exemples del que volem fer: 

 

  • Augmentarem la transparència municipal. Apostarem amb més ambició per les dades obertes perquè la transparència estigui  digitalitzada i sigui accessible a tothom.

 

  • Promourem assemblees de barri per generar més  contacte directe amb la ciutadania.

 

  • Crearem un espai versàtil per a joves, en forma de casal autogestionat, on es puguin fer festes, activitats, xerrades, aula d’estudi, sala de concerts...

·

  • Adoptarem mesures perquè la gent gran pugui viure a casa seva:

 

  • Millorarem l’atenció domiciliària de la gent gran.

-

  • Teleassistència gratuïta basada en la necessitat i no en l’edat.

 

  • Potenciarem els recursos i el suport per a les persones grans.

 

  • Aprovarem l’anomenada clàusula social per a tota mena de contractacions i convenis públics.

 

  • Construïrem una piscina que serveixi per a l’hivern i l’estiu.

 

  • Potenciarem del comerç local i de proximitat, i limitarem les grans superfícies comercials amb una fiscalitat progressiva amb àrees ocupades que es tradueix en major espai ocupat major pressió fiscal.

 

  • Retornarem el pregó de la Festa Major a les entitats i a la gent.

 

FwwVcLAWICEpva8
Fotografia de Roger Martínez a la campanya electoral @Roger Martínz

 

En els darrers mesos hi ha hagut molta polèmica en matèria de seguretat. Quines propostes planteja?

 

Nosaltres proposem un model de seguretat que sigui de proximitat, i defugim el debat de més o menys comissaries. El PP ha mantingut encès el debat de la seguretat durant tota la legislatura i el PSC ha agafat por de perdre vots i s’hi ha posat a roda. Hem vist publicacions de l’alcaldessa a xarxes que semblaven fetes per algú de Vox, i així ho vam expressar. Molt sovint els problemes d’inseguretat i de delinqüència venen de problemàtiques socials. Cla posar més èmfasi en tasques socials i no fer tants discursos inflamats i perillosos.

 

En matèria d’inversions. Quines propostes planteja?

 

Evidentment, hi haurà moltes inversions a fer, segur. Deixi’m que faci esment d’una de particular. Volem salvar un edifici molt singular que es diu El Barco. Amb el govern actual aquest edifici, que considerem patrimoni, està tocat de mort perquè el volen tirar a terra. Nosaltres considerem que invertir en el nostre patrimoni és invertir en el nostre futur com a ciutat.

 

Quins són els reptes que té el municipi en els proper 4 anys de mandat?

 

N’esmentaré dos: el repte de la sostenibilitat i l’arribada del metro a Esplugues. Cal fer accions efectives perquè els sostres de tots els edificis d’Esplugues acabin tenint plaques solars. I ara que ja tenim l’energètica pública, cal aconseguir que la gent ho sàpiga i en tregui profit. Això no s’està fent. Pel que fa al metro, és un repte majúscul que necessitarà que lesa administracions col·laborin, i que serà molt exigent per a la ciutadania per les obres que caldrà fer. Ens hem d’arremangar perquè el metro arribi i perquè la ciutadania pugui continuar fent vida normal en el procés.

 

Què li diria a la ciutadania d'Esplugues?

 

Vull demanar a la ciutadania d’Esplugues que ens faci confiança perquè som l’única força que pot provocar un canvi a Esplugues després de 43 anys. 

 

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE