• Usuario

Ana Alba (PSC): "Volem un Sant Andreu preparat per afrontar els reptes del present i del futur"

Ana Alba és l'actual alcaldessa i candidata del PSC a l'alcaldia de Sant Andreu de la Barca. La política va arribar a l'alcaldia al juliol de 2021 i espera revalidar la confiança del poble a les urnes

|

Ana alba 2
Fotografía de Ana Alba @PSC

 

Ana Alba Aguilera és originària d'Hospitalet de Llobregat, però fa 27 anys va escollir Sant Andreu de la Barca com a lloc per viure. Va formar part de la llista electoral del PSC l'any 2019 i al juliol de 2021 va ser nomenada alcaldessa. A punt de complir-se els dos anys com a alcaldessa, la política espera revalidar el seu càrrer a les properes eleccions del 28 de maig.
 

A quins reptes s’ha enfrontat a la seva legislatura?

 

A posar en marxa una ciutat pràcticament aturada per la pandèmia. On els serveis públics i les inversions es van aturar, però en canvi les necessitats de la societat han augmentat. S’han “cronificat” molts dels problemes de la societat o fins i tot han augmentat. Normalitzar la situació ens està costant molt.

 

Quin balanç en treu d’aquesta legislatura?

 

Malgrat la pandèmia, ha estat un mandat molt positiu. Hem impulsat moltes millores en els serveis. Alguns ja els podem veure i d’altres començaran a prendre forma en poc temps. Veurem millores molt importants en transició energètica, en la millora de la via pública, en seguretat ciutadana, en digitalització i en el foment de l’habitatge públic, entre d’altres. Però voldria destacar la solidaritat i la lluita de la ciutadania per sortir enfortits d’aquella maleïda pandèmia.

 

Quines institucions sent que han estat al costat dels municipis i quines més allunyades?

 

Voldria posar en valor el que tenim a Sant Andreu. La ciutadania, les entitats, el comerç local i les empreses. Aquests són el nostre actiu. I amb això hem de saber donar resposta a moltes de les inquietuds. És evident que tot no ho podem fer nosaltres ni ens toca. Però una alcaldessa no li pot dir a un ciutadà que allò que no funciona es culpa d’un altre administració. Ens hem de preocupar i ocupar. Certament les institucions supramunicipals són molt importants; la Generalitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal ens ajudem i molt. Ara em preocupa el Govern en minoria de la Generalitat. Es nota una aturada en els polítiques de Catalunya que ens afecta als ajuntaments. No és bo per ningú.

 

Fa poc hem sabut de la transformació total de la Nacional 2 a una avinguda amb 350 habitatges protegits, espais verds i moltes instal·lacions, un projecte ambiciós És la major iniciativa del seu mandat? Com és d’important aquest projecte, i quan d’impacte tindrà en la ciutadania?

 

No hi ha projectes grans o petits. Hi ha projectes o actuacions que transformen la vida de les persones i de la ciutat. Posar un bus a la demanda en ocasions és tan important per unes persones que per altres disposar d’un habitatge assequible i de lloguer. Tot depèn de les necessitats de cadascú. 

 

Certament la modificació d’aquest planejament comportarà disposar d’habitatge públic, d’espais urbà i de més activitat econòmica. Una nova imatge de l’entrada de la ciutat que és beneficiarà tota la població. 

 

Perquè es presenta a la reelecció com alcaldessa?

 

M’apassiona la meva ciutat i vull dedicar uns anys de la meva vida a fer una ciutat millor. Penso que en la política, al igual que en tots els àmbits de la vida, ha d’haver-hi compromís per fer una societat més justa. Els meus valors com socialista són els que em mouen i em motiven. Tots i totes hem de tenir les mateixes oportunitats i per això em presento. 

 

Ana gent
Fotografia de Ana Alba hablando con ciudadanos @PSC

 

Vostè va ser molt crítica amb el Govern de la Generalitat per no adjudicar un nou CAP a Sant Andreu. Com d’important és la construcció d’aquest nou centre? Què es pot fer en un futur per aconseguir ser escoltat? Està decebuda amb el Govern?

 

Estic decebuda per molts temes. En seguretat no és compleix els efectius que ens toquen de mossos d’esquadra signat el 2006, les inversions a les escoles publiques. No pot ser que s’inverteixi tant poc en els nostres centres escolars i molesta perquè necessitem un nou centre més gran i recuperar les especialitats de pediatria i una atenció sanitària millor. Però com deia abans, tenim un Govern aturat i molt feble. És preocupant.

 

Quins són els seus principals punts del seu programa electoral? Què durà a terme en el seu mandat en el cas de ser escollida?

 

Fomentar la percepció de seguretat ciutadana, millorar l’espai públic, la transició energètica, l’educació i fer un impuls a l’habitatge de protecció oficial. Però principalment, que ningú es quedi enrere. Cal pensar en fomentar les oportunitats i crear escenaris que tothom es trobi a gust i pugui desenvolupar millor la seva vida i el seu treball. Una societat més justa i més igualitària. Penso amb els infants, amb els joves, amb la gent gran i amb tots els sector de la nostra ciutat que és mereixen està orgullosos de ser de Sant Andreu de la Barca.

 

Hi ha preocupació al consistori amb l’actual sequera? Com s’estan implementant les mesures de restricció?

 

La lluita contra el canvi climàtic és una prioritat. Tots i totes ho veiem. Les mesures que implantem crec que la ciutadania les entén i les comparteix. Sant Andreu és una ciutat conscienciada, que sap que els recursos naturals i els recursos hídrics són limitats. Penso moltes vegades en les critiques que va rebre el Govern de la Generalitat del president Montilla amb la inversió de la planta desalinitzadora del Prat i em pregunto on estaríem ara sense aquella inversió. 

 

La seguretat és un dels temes que més preocupa a la ciutadania. Quines polítiques proposen en matèria de seguretat?

 

Seguretat és llibertat per tant cal augmentar els recursos en seguretat. Proposem desplegar definitivament la policia de barri, augmentar la plantilla i dotar de tecnologia la nostra policia i en els nostres carrers. Però principalment fer accions preventives, de mediació, de conscienciació per reduir els conflictes. Però deixem dir, que aquí la Generalitat està molt lluny d’ajudar-nos. La seguretat ciutadana és competència del mossos i no els veig gairebé mai als carrers de Sant Andreu. Em preocupa i molt.

 

Quan surt al carrer, què li demanen els veïns sobre el municipi?

 

Som una ciutat activa. Molts veïns i veïnes em comenten propostes, idees per ser una ciutat referent i millorar en molts àmbits. També que algú que els escolti i els ajudi. Em sembla que escoltar i contrastar les nostres propostes amb la realitat és molt d’agrair

 

Quins són els reptes als que s’enfronta Sant Andreu de la Barca els propers 4 anys de mandat?

 

Estem en una societat canviant i per tant cal saber llegir les necessitats de la població per adaptar els serveis públics i fer la vida més fàcil a la ciutadania, els que hi viuen i els que treballen, i per garantir els seus drets.

 

En un futur quines inversions s’ha de fer a la ciutat de Sant Andreu?

 

Les que signifiquin un pas endavant en una ciutat moderna. Millorar i adaptar els serveis a les necessitats actuals i futures. Volem una ciutat preparada per afrontar els reptes del present i del futur. Inversiones en equipaments culturals i educatius, com la nova biblioteca, la nova escola bressol, la nova escola de música, la remodelació del pavelló esportiu 11. Però a vegades la inversió l’hem de fer amb el foment dels valors, de la solidaritat, amb la cooperació i amb la lluita de l’individualisme. Som més forts i sumem. Sempre he dit que no vull fer política per dividir sinó per sumar, per valorar la pluralitat i la riquesa cultural que tenim. 

 

Què li demanaria vostè al veïns?

 

Que una ciutat no la fa millor només l’Ajuntament. Li demano a tota la ciutadania que m’ajudi a fer una societat millor i a impulsar el compromís col·lectiu. Estic molt orgullosa de la ciutat i dels nostres veïnes i veïnes. La suma d’esforços farà que siguem una societat més justa i més moderna.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE