• Usuario

​Sant Feliu obté de nou les quatre Flors d'Honor de Viles Florides

Sant Feliu de Llobregat ha aconseguit per tercer any consecutiu quatre Flors d'Honor del moviment Viles Florides

|

Vilesflorides

Entrega dels Premis VilesFlorides/ @AjSantFeliu


Sant Feliu de Llobregat ha aconseguit per tercer any consecutiu quatre Flors d'Honor del moviment Viles Florides. Aquest és un reconeixement de la Confederació Ornamental de Catalunya (CHOC) als municipis que treballen per a la millora dels seus espais verds urbans i enjardinats i per a la qualitat de vida dels veïns i veïnes, així com la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat ambiental.


Després d'un any en format virtual per la crisi sanitària de la Covid-19, Viles Florides va celebrar l'acte de lliurament de les Flors d'Honor 2021 el 17 de setembre a Cabrera de Mar. Van assistir-hi unes 200 persones, entre representants del moviment, representants institucionals i del món de la jardineria i de la planta a Catalunya i Andorra.


Durant el transcurs de l'acte, es va presentar el documental 'Viles Florides. 10 anys fent créixer el verd', que fa un repàs a aquesta dècada i a l'aportació que ha fet el moviment als municipis que en formen part.


La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, va tancar l'acte felicitant Viles Florides per sumar ja una dècada "posant color" a pobles i ciutats. Jordà va assegurar que gràcies a moviments com aquest, Catalunya "es transforma mirant directament cap al verd".



FLORS D'HONOR DE LES VILES FLORIDES


A part de Sant Feliu, n'hi ha 14 municipis més amb quatre Flors d'Honor: Almacelles, Bagergue, Cardedeu, Encamp, Figueres, Llinars del Vallès, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Mollet del Vallés, Olot, Sant Cugat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Hilari Sacalm, Vila-seca i Roses, que obté per primer cop la quarta Flor.



N'hi ha 64 municipis amb tres Flors d'Honor, 57 amb dues Flors d'Honor i 14 amb una Flor d'Honor. S'han adherit al moviment en els darrers mesos quatre municipis: Bàscara, Sant Martí de Tous, El Masnou i Soses, que es valoraran en el 2022.



Pel que fa als reconeixements, la Flor d'Or ha estat rebatejada enguany amb el nom de Flor d'Or Pere Cabot en homenatge a l'històric membre del jurat de Viles Flories mort el 2019. Aquest guardó, que premia el treball d'un municipi durant el darrer any, ha estat per a Mollet del Vallès.


A banda de les Flors d'Honor, des de fa uns anys Viles Florides lliura altres premis per reconèixer accions concretes als que no només opten municipis, sinó qualsevol projecte d'enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l'àmbit públic com privat, són exemple a seguir. En aquest sentit, es va atorgar el Premi a la Millor Rotonda Florida a la rotonda Canillo Sud del comú de Canillo. D'altra banda, el municipi de Vilanant va rebre el Premi a la Participació Ciutadana.


Enguany, a més, el jurat ha establert quatre noves mencions: a la Rehabilitació d'Espais Emblemàtics, que s'endú la ciutat de Reus; a la Innovació Tecnològica i la Qualitat Ambiental, per a Sant Cugat del Vallès; a la Biodiversitat, per a Malgrat de Mar; i al Patrimoni Arquitectònic i Verd Urbà, per a Castelló d'Empúries.

​L’escola Mare de Déu de la Muntanya rep el reconeixement pel seu projecte Esparreguera Florida
Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE