• Usuario

​L’escola Mare de Déu de la Muntanya rep el reconeixement pel seu projecte Esparreguera Florida

El projecte va ser el més votat dels Pressupostos Participatius 2020-2021 i s’ha materialitzat en la collocació de 39 jardineres i diferents actuacions d’ornamentació floral a diversos punts del centre urbà. Del projecte, presentat per l’alumnat de 6è de primària, se n’ha destacat l’oportunitat de generar consciència i cura de l’espai públic.

|

ESPARREGUERAFLORIDA

Escola Mare de Déu de la Muntanya/ @AjEsparreguera


Els alumnes de 6è de primària de l’escola Mare de Déu de la Muntanya han rebut el reconeixement de l’Ajuntament d’Esparreguera pel projecte presentat al procés de Pressupostos Participatius 2020-2021 “Esparreguera Florida”. 


Aquesta iniciativa de l’alumnat de l’escola Mare de Déu de la Muntanya va ser la més votada entre les 48 propostes finalistes de la darrera edició dels Pressupostos Participatius i ha suposat una inversió de 25.000 euros


Durant l’acte de reconeixement, s’ha recordat que l’Escola Mare de Déu de la Muntanya també va proposar un altre dels projectes guanyadors d’aquesta edició, la insonorització del gimnàs del centre, i s’ha fet menció de la importància de generar consciència sobre tot allò que afecta a l’espai públic entre la població més jove del municipi. A l’acte d’agraïment hi han participat l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, el regidor d’Educació, Juan Jurado, el tècnic de Bon Govern, Josep Maria Oró, l’Arquitecte Tècnic municipal, Sergi Marin, i el tècnic de Parcs i Jardins, Xavier Pedrosa.


L’alcalde Eduard Rivas ha agraït la participació i ha destacat que la proposta d’Esparreguera Florida ha brindat “l’oportunitat de fer pedagogia sobre la cura i manteniment de l’espai públic, d’allò que és de tots i totes”. L’alcalde també ha explicat que un dels reptes lligat a aquesta proposta és fer d’Esparreguera una de les poblacions reconegudes com a Vila Florida. 


Per la seva part, el director de l'escola Mare de Déu de la Muntanya, Sergi Garcia, ha reforçat la voluntat de l'escola en continuar promovent els processos participatius i ha anunciat que ben aviat faran una sortida per tot l'itinerari de l'Esparreguera Florida per ensenyar com s'ha materialitzat la proposta de l'alumnat. L'acte ha finalitzat amb el repartiment de diplomes a tot l'alumnat i l'obsequi d'una mascareta corporativa de l'Ajuntament.


ESPARREGUERA FLORIDA EMBELLEIX LA CIUTAT


El projecte d'Esparreguera Florida es va materialitzat a finals del passat mes d’agost amb la col·locació de 39 jardineres pel centre urbà


D'aquestes, 9 unitats són de superfície, col·locades al llarg de l'avinguda de Francesc Macià, i 30 són jardineres penjants, instal·lades a fanals dels carrers dels Arbres i de Baix, i de les places de l'Ajuntament, de la Pagesia i de Santa Eulàlia. 


A banda de la col·locació d'aquestes jardineres, també s'han fet actuacions d'ornamentació floral a la rotonda nord –de les girafes– i a la rotonda sud –de la Creu– i el seu entorn. El manteniment dels nous elements enjardinats el farà inicialment Àuria Fil, l'empresa subministradora, i a partir del mes de novembre s'assumirà des de la Brigada Municipal fins que, de cara al 2022, aquest manteniment pugui incloure's en el contracte de manteniment urbà.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE