• Usuario

La cursa de la Milla del Comerç cerca reactivar l'economia a Sant Boi el proper 25 de setembre

El pròxim dia 25 de setembre es celebrarà a Sant boi la Milla del Comerç, una jornada festiva amb la que es vol reactivar l'economia del municipi i començar un progressiu retorn a la normalitat. La iniciativa arriba de la mà del Club d'Atletisme Sant Boi i l'Ajuntament de la localitat, que han rebut el suport de l'associació Sant Boi Comerç i d'altres establiments de la població.

|

El pròper dissabte 25 de setembre es celebrarà a Sant Boi la Milla del Comerç, una jornada festiva amb la que es vol reactivar l'economia del municipi i començar un progressiu retorn a la normalitat. La iniciativa arriba de la mà del Club d'Atletisme Sant Boi i l'Ajuntament de la localitat, que han rebut el suport de l'Associació Sant Boi Comerç i  establiments locals.


L'activitat es va presentar a les instal·laciones de Quadis Autocentre, qui és el principal patrocinador de la Milla del Comerç. Hi van ser present l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, el director tècnic del Club Atletisme Sant Boi, Carles Nasarre i el president de Sant Boi Comerç, Joan Ros.


Lluïsa Moret: "És una cursa per afavorir el comerç local i que es pot fer caminant"


WhatsApp Image 2021 09 15 at 13.43.05

L'alcaldessa Lluïsa Moret a la presentació de la Milla d'Or/@Vilapress


L'alcaldessa, Lluïsa Moret, va explicar en la seva intervenció que aquest "és un exemple perfecte de l'ecosistema local que s'ha generat a Sant Boi durant la pandèmia, un escenari favorable per a les aliances i el treball conjunt per un objectiu comú, en aquest cas la reactivació de l'esport, l'economia local i la vida col·lectiva dintre de l'estratègia de ciutat". L'alcaldessa va assegurar que tota aquesta feina no podien fer-la sols i "aquest projecte n'és una demostració clara".


A més a més, va explicar que amb aquesta Milla del Comerç promocionen "no un esport competitiu sinò un esport en familia a la ciutat", a més "d'afavorir el comerç local". Va informar de que es tracta "d'una cursa, però es pot fer caminant per a que pugui participar tota la gent compromesa amb el projecte". I va afegir que "és una activitat prèvia a moltes altres activitats" perque volen "fer de Sant Boi un referent en moltes coses", en aquest cas concret, una d'elles el comerç local.



Qvadis

@Vilapress


UN OBJECTIU COMÚ: REACTIVACIÓ DE L'ESPORT, L'ECONOMIA LOCAL I LA VIDA COL·LECTIVA



El president de Sant Boi Comerç, Joan Ros, va explicar: "Unir esport i comerç en actes com aquests reforça l’activitat econòmica, el comerç, i ens fa créixer com a ciutat".


D'altra banda, el director tècnic del Club d'Atletisme Sant Boi, Carles Nasarre, va explicar en què consistiria aquesta Milla del Comerç i de quina manera s'ha adaptat a la situación actual del Covid-19: “Amb el precedent de la Cursa Popular Vila de Sant Boi" posem en marxa "un nou format de prova, adaptada a la pandèmia, per fer possible la celebració d'un esdeveniment esportiu amb seguretat i implicant el teixit comercial i empresarial de la ciutat”.


En aquesta línia va explicar que es tracta d'una cursa de poca distància, 1.609 metres. "Pel Covi-19 buscàvem distància curta on es poguessin aglutinar els participants de forma segura", va anunciar. A més, va dir que començarà "a les 18:00h al carrer de Francesc Macià, cantonada Cerdanya, i continuarà per l’eix comercial de Sant Boi passant per Lluís Pasqual Roca, Mossén Jacint Verdaguer, avinguda Onze de Setembre (anada i tornada) i carrer del Tres d’Abril, fins arribar a la plaça de Catalunya".


"Farem sortides esglaonades de 50 persones amb diferència de cinc minuts entre elles per a que hi hagi seguretat. Ara mateix tenim uns 200 inscrits, però esperem que en els últims 4 o 5 dies s'hi apunti més gent per la proximitat amb la data. Comptem que participaran unes 650 persones", va comentar a Vilapress.


A això va afegir que han "planificat sortides i arribades a punts diferents de Sant Boi, propers però separats, per complir les mesures anticovid". 


MESURES DE SEGURETAT EN LES CURSES PER A GRANS I PETITS


A més de la Milla del Comerç per a adults també hi haurà una altra per als més petits. La Milla Kids tindrà un recorregut de 500 metres per tal d'adaptar-la als nens. Aquesta s'iniciarà a les 19:30h i les sortides es faran també en grups de màxim 50 participants, en aquest cas distribuïts per edat.


Tant la Milla Kids com la dels adults es faran prenent mesures de seguretat tals com mascareta, distància, seguiment de contactes, presa de temperatura i gel hidroalcohòlic. A més a més, l'esdeveniment serà cardioprotegit.


L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, va explicar a Vilapress que el cap de setmana passat van celebrar el Festival Altaveu al municipi i aquest va tenir una molt bona acollida, "va ser massiu dins del que es pot amb el Covid", i creu que la Milla del Comerç també comptarà amb una bona participació dels santboians.


Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE