Obertes les sol·licituds per accedir a 83 habitatges protegits a Sant Joan Despí

|

Piso, pisos, vivienda, viviendas, casa, casas, alquiler, compra, hipoteca, hipotecas, euribor, construcción

Viviendas en construcción/ @EPL'Ajuntament de Sant Joan Despí ha obert la presentació de sol·licituds per a accedir a 83 habitatges amb protecció oficial en règim de dret de superfície que s'edificaran al carrer de la Fontsanta. Les sollicituds es poden presentar fins al 8 d'octubre de 2021 a l'Oficina Local d'Habitatge.


Els habitatges estaran distribuïts en dos edificis residencials: un al carrer de la Fontsanta número 4 (amb 35 habitatges) i un altre al carrer de la Fontsanta número 42 (amb 48 habitatges). A cada edifici es reservarà un habitatge per a persones amb discapacitat física.


Seran habitatges de dues i tres habitacions, amb plaça d'aparcament i traster vinculats. El preu aproximat de l'habitatge de dos dormitoris amb aparcament i traster és de 133.000 euros (IVA a banda) i, en el cas de tres dormitoris, de 164.500 euros (IVA a banda).


"Es tracta d'una promoció d'habitatge de protecció oficial en règim de dret de superfície, una nova modalitat que permet a la persona sollicitant adquirir el pis per 75 anys, ampliables a 5 anys més", asseguren fonts municipals. Els habitatges estaran promoguts per Metropolitan House Cooperativa d'Habitatges, SCCL.


Per poder accedir a aquesta promoció, cal complir diferents requisits, entre altres: residir a Sant Joan Despí amb una antiguitat mínima continuada de 5 anys d'empadronament; estar inscrit al Registre de Sollicitants d'habitatge de protecció oficial de Sant Joan Despí; estar dins del nivell mínim i màxim d'ingressos anuals de la unitat familiar requerit a les bases; i no tenir un habitatge en propietat, llevat les excepcions indicades a la llei.


Les inscripcions es fan fins al 8 d'octubre de 2021 a ADSA (Oficina Local d'Habitatge) - Centre Miquel Martí i Pol, de forma telemàtica o amb cita prèvia, mitjançant atenció telefònica al 93 477 03 11 o per correu electrònic a l'adreça olhsantjoandespi@ad-sa.com. A banda de la sollicitud, cal aportar la documentació requerida a les bases.


Les persones inscrites que compleixin els requisits participaran en un sorteig per tal d'establir l'ordre d'inscripció a la cooperativa i de la llista d'espera (en cas de renúncies).

L'habitatge públic, una prioritat


"L'Ajuntament de Sant Joan Despí té com a prioritat facilitar als veïns i veïnes de la ciutat l'accés a un habitatge a preus assequibles. Per això, porta dècades promovent habitatge públic mitjançant diferents fórmules, des de la promoció directa fins a la collaboració público-privada", expliquen des del consistori.


Ara també posa en marxa la promoció d'habitatge mitjançant la modalitat de dret de superfície, que comença amb les dues promocions del carrer de la Fontsanta i que continuarà també amb dues promocions al sector Bellavista (una de compra i una de lloguer) i amb una promoció al carrer de Torreblanca (de lloguer).


D'altra banda, en els darrers dos anys, l'Ajuntament ha lliurat 21 pisos protegits de venda i 48 de lloguer. A més, ha adjudicat 64 pisos de venda.

Parallelament, el consistori ha recuperat aquest any els blocs mig construïts situats entre l'avinguda de Barcelona i el carrer de la Fontsanta mitjançant un procés d'expropiació. Aquests blocs es convertiran en 115 habitatges protegits.

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR COIGES GLOBAL BUSINESS SIGLO XXI SL
Mapa Web Aviso legal Cookies Consejo editorial