• Usuario

​Begues posa en marxa un pla d’autoconsum energètic per als equipaments públics

El projecte preveu dotar de plantes fotovoltaiques alguns edificis municipals amb l’objectiu de reduir la dependència energètica i combatre els efectes del canvi climàtic.

|

Placas solares el prat

@EP


Amb la voluntat de seguir apostant per les energies renovables, l’Ajuntament de Begues ha posat en marxa un pla per a facilitar l’autoconsum d’energia en diversos equipaments públics i espais municipals. La intenció és instal·lar plaques fotovoltaiques a l’Escola Sant Cristòfor, el Centre Cívic El Roure, el Petit Casal, les oficines de la Policia Local, el Centre de Prestació de Serveis per a la Gent Gran i els vestidors del Camp Municipal d’Esports.


El projecte es finançarà amb una subvenció de 506.111,03 euros atorgada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per a l’execució d’inversions que reforcin les polítiques de mobilitat urbana sostenible i que promoguin la transició ecològica i energètica. El pla està ara en estudi per part de l’AMB i, un cop s’aprovi, se n’elaborarà el projecte definitiu i s’establirà el calendari d’execució. La voluntat del consistori beguetà és dur a terme una segona fase del pla, que ja s’ha presentat al programa d’inversions de fons europeus FEDER, que inclourà la realització de cobertes solars fotovoltaiques a la Piscina Municipal, la Llar d’Infants El Guinyol i La Nau.


Aquestes accions s’afegeixen a d’altres que l’Ajuntament de Begues ha dut a terme amb l’objectiu de reduir la dependència energètica i combatre els efectes del canvi climàtic, com ara l’ús de la biomassa, la promoció dels vehicles elèctrics, el desplegament d’una il·luminació pública

energèticament eficient o les bonificacions per a la installació de sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE