L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, dimiteix per motius personals

|

Llorca


Enric Llorca exercin com a alcalde de Sant Andreu de la Barca/ @AjSAB


L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, renunciarà al ple d’aquest mes de juliol a l’alcaldia de la ciutat després de 26 anys de mandat.


Llorca, metge de professió, ha argumentat motius personals per deixar l’alcaldia de la ciutat i reconeix que la dura situació viscuda arran la pandèmia de la covid-19 “ha fet que aquests darrers dos anys fossin molt accidentats”.


Enric Llorca es va presentar per primera vegada a les eleccions municipals l’any 1995 encapçalant la llista del PSC i des de llavors ha guanyat set eleccions municipals, les darreres les de fa només dos anys.


L’alcalde ha explicat en comunicat fet públic per l'Ajuntament que el seu principal objectiu durant aquests darrers 26 anys ha estat fer de Sant Andreu de la Barca una ciutat on pagués la pena viure “lluny de la ciutat dormitori que teníem el risc d’esdevenir”.


La creació de serveis de qualitat, com ara quatre escoles bressol, d’equipaments esportius o d’un teatre de referència són alguns dels aspectes que destaquen d’uns mandats que també s’han caracteritzat per promoure la cohesió social.


“Durant els pitjors moments de la crisi econòmica a cap família de Sant Andreu de la Barca se li va tallar el llum, l’aigua o el gas”, ha dit Llorca.


Dels darrers 26 anys de la història de Sant Andreu de la Barca ha volgut destacar també el soterrament de la via dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i la conversió de la carretera Nacional-2 en una via urbana perquè aquestes dues infraestructures fragmentaven la ciutat i dividien com una ferida el nord i el sud de Sant Andreu de la Barca.


Amb la desaparició de les vies del tren, la ciutat va guanyar un espai cívic i de passeig i la conversió de la nacional en un espai cívic va suposar la creació d’un nou lloc de relació per a les persones.


Enric Llorca renunciarà al seu càrrec com a alcalde al ple del pròxim dia 29 de juliol i el ple d’investidura de la persona que el substituirà es farà el dia 31 de juliol.

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR COIGES GLOBAL BUSINESS SIGLO XXI SL
Mapa Web Aviso legal Cookies Consejo editorial