• Usuario

Sant Vicenç dels Horts crea l'Espai Test Agrari per a emprenedors locals


Amb l’objectiu de dinamitzar el sector agrícola local i fomentar la incorporació de la nova pagesia, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts posa en marxa el projecte Espai Test Agrari. Un camp de titularitat municipal es posa a disposició de persones emprenedores per a desenvolupar projectes innovadors i promoure, així, el relleu generacional a l’àmbit agrari.

|


Whatsappimage2021 07 08at20.45.21

@Ajuntament Sant Vicenç dels Horts


Amb l’objectiu de dinamitzar el sector agrícola local i fomentar la incorporació de la nova pagesia, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts posa en marxa el projecte Espai Test Agrari. Un camp de titularitat municipal es posa a disposició de persones emprenedores per a desenvolupar projectes innovadors i promoure, així, el relleu generacional a l’àmbit agrari.


Aquesta iniciativa promou la incorporació progressiva de nova pagesia i donar-los l’oportunitat de posar en pràctica i testar nous projectes agraris, oferint-los el suport integral necessari per al seu desenvolupament. El consistori farà un procés de selecció de nous projectes agraris que vulguin formar part de l’Espai Test Agrari -presentats per persones que no hagin estat prèviament titulars d’explotacions agràries, amb una mínima experiència i/o formació en l’àmbit agrari i un projecte sòlid-, se’ls oferirà un terreny on desenvolupar-los, formació, assessorament i mentoria per part de pagesia professional en actiu.


Aquest projecte està pensat principalment per a persones que no venen de tradició pagesa (nova pagesia), i que per aquesta condició tenen certes dificultats per accedir a un terreny agrícola, al coneixement tradicional i a l'assessorament necessari per posar en marxa el seu propi projecte. Compta amb el suport del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, Unió de Pagesos i l’Associació d’Iniciatives Rurals, amb qui s’ha signat un conveni de collaboració i promoció del projecte. A banda, també rep el finançament de la Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona.


L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino , ha destacat: “ Estem situats en una de les zones més riques de tot Catalunya pel que fa a qualitat de la terra, i el nostre municipi té una marcada tradició agrícola. Amb aquest projecte, posem en valor tot això i fomentem l’emprenedoria agrària, per dinamitzar aquest sector i convertir Sant Vicenç dels Horts en un referent ”.


Així, les persones usuàries comptaran amb assessorament i suport al llarg de tot el procés de posada en marxa i desenvolupament del seu projecte agrari, per tal d'assolir la viabilitat del projecte i l'assoliment de capacitats i habilitats per tal de desenvolupar-lo amb èxit. 


Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE