• Usuario

Sant Climent puja al Canigó per regenerar la flama

La Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d'estiu que té lloc en diversos territoris cada any, entre el 22 i el 23 de juny.
|

Canigo1

@santcliment


La Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d'estiu que té lloc en diversos territoris cada any, entre el 22 i el 23 de juny. 


S'inicia amb la renovació del foc en la cimera del Canigó i culmina amb l'encesa de les fogueres de la nit de Sant Joan després que la flama, portada per voluntaris, es reparteixi per Catalunya. 


Està emparentada amb altres festes del foc del solstici d'estiu en els Pirinenc, com les falles de Isil, Alins, Durro, Vilaller, Barruera, Pont de Suert i Andorra o la crema de eth Haro de la Vall d'Aran, on el foc que baixa de la muntanya també és el protagonista de la nit. Però més enllà d'aquesta festa, la Flama del Canigó té una simbologia vinculada amb la persistència i la vitalitat de la cultura catalana.


Enguany Bel Gámez, Biel Bosch i Climent han fet possible  que Sant Climent de Llobregat hagi etat dels pocs municipis catalans que enguany hagin pujat al Canigó a regenerar la Flama que estarà al municipi per la Revetlla de Sant Joan d'aquesta nit. 


Canigo2

@santcliment


Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE