El Baix Llobregat es compromet amb el Turisme Sostenible Biosphere un any més

|


E3B67giWQAEno0k

@Turisme Baix Llobregat

El Baix Llobregat, un any més, suma noves empreses i ens públics distingits amb el segell Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere, refermant la decidida aposta de la comarca per garantir la qualitat i la sostenibilitat dels seus serveis turístics. 


El Consorci de Turisme del Baix Llobregat rep per primera vegada el segell


Entre els ens i empreses que llueixen per primera vegada aquesta distinció, s’estrena també el propi Consorci de Turisme del Baix Llobregat. En el context social i econòmic actual, caracteritzat per un canvi en les motivacions i pautes de consum turístic, és una prioritat per al Consorci el desenvolupament de l’activitat turística en el territori a través d’una estratègia de turisme sostenible. Ens ho explica Eva M. Martínez, Presidenta del Consorci de Turisme del Baix Llobregat.


Eva M. Martínez, Presidenta del Consorci de Turisme del Baix Llobregat


Aquest segell, impulsat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona amb el suport dels Consorcis Comarcals, reconeix a través de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR), les empreses, serveis i destinacions que mostren un compromís per a la sostenibilitat i compleixen els requisits del seu manual de bones pràctiques.La diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, va declarar que "la certificació Biosphere es un dels compromisos més importants de la Diputació en termes de turisme".


Abigail Garrido, Diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona


Per la seva banda, el President de la Cambra del Baix Llobregat, Carles Guilera, ha declarat als microfons de Vilapress, "hem d'ajudar al sector turístic i amb aquest distintiu, es un pas més per fer-ho". 


Carles Guilera, President de la Cambra del Baix Llobregat.


Les entitats que per primera vegada reben la distinció són l’Ajuntament de Gavà, l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, el Camping 3 Estrellas de Gavà, CèNTRIC gastro del Prat de Llobregat, Chelor Grupo Norisma de Castelldefels, els chiringuitos Dolce Vita, Ibiza i Iguana de Castelldefels, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, l’Hotel Campanile Cornellà, la Marisqueria Sant Boi, el Pessebre Vivent de Corbera, Som Bo Cuina Sana de Sant Boi de Llobregat i TGO autocars d’Olesa de Montserrat.


A més d’aquestes empreses distingides, actualment unes altres 45 empreses i organismes de la comarca participen en el programa per a aconseguir la distinció aquest mateix 2021. El període d'implantació va començar al passat mes de març i finalitzarà al desembre, moment en què coneixerem si han superat favorablement la implantació dels requisits i aconseguit la distinció.


En declaracions en exclusiva per Vilapress, la Regidora de Comerç i Turisme de l’ajuntament del Prat de Llobregat, Marina Garcia, ha marcat el camí a seguir.


Marina Garcia - Regidora de Comerç i Turisme de l’ajuntament del Prat de Llobregat.


Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere

El Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere, que en el Baix Llobregat es gestiona a través del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, és un distintiu creat per garantir la qualitat i la sostenibilitat dels serveis turístics, basat en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l'Agenda 2030.


Un dels seus principals objectius és perfeccionar la gestió sostenible, assumint els compromisos de millora contínua en tots els àmbits de la sostenibilitat: social, econòmic i ambiental, així com la satisfacció de la població, dels turistes i dels visitants, i l'aposta per un model de turisme responsable, ambientalment sostenible, socialment inclusiu i universalment accessible.


El distintiu va néixer amb la principal finalitat d’implementar una gestió més sostenible i de qualitat en tots els agents d'una destinació turística, i s'adreça a totes les empreses privades i ens públics que vulguin millorar la seva gestió interna i el seu impacte social i ambiental en el territori comprometent-se amb la sostenibilitat.  


Actualment, a la demarcació de Barcelona s’han distingit més de 600 entitats, de les quals 42 són del Baix Llobregat.

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR COIGES GLOBAL BUSINESS SIGLO XXI SL
Mapa Web Aviso legal Cookies Consejo editorial
AMIC CLABE