• Usuario

Núria González alumna de Cornellà aposta per la Inteligencia Artificial per diagnosticar el melanoma

Núria González Cuesta, ha guanyat el concurs XVI Premi PRBB de Recerca en Ciències de la Salut i de la Vida adreçat a estudiants de batxillerat. El premi convocat per la Facultat de Ciències de la Universitat Pompeu Fabra i el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) incentiva la recerca biomedica entre els joves talents.

|

Núria González Cuesta, ha guanyat el concurs XVI Premi PRBB de Recerca en Ciències de la Salut i de la Vida adreçat a estudiants de batxillerat. El premi convocat per la Facultat de Ciències de la Universitat Pompeu Fabra i el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) incentiva la recerca biomedica entre els joves talents.


La Núria, alumna de l’Institut Francesc Macià de Cornellà afirma que "L’objectiu d’aquest treball de recerca és demostrar que les noves tecnologies i en concret la Intelligència artificial (IA), poden ser de gran utilitat per diagnosticar determinades malalties, com el melanoma o càncer de pell." 


No es el primer premi que guanya amb aquest projecte, doncs ja va obtenir el 1r premi de la Mostra de Treballs de Recerca, que organitza de l’Ajuntament de Cornellà, branca científico-tecnològica.





Des de Vilapress volem felicitar a la Núria i als més de 200 treballs seleccionats en el certament per l'esforç fet. La Núria va aprendre a programar des de zero per poder desenvolupar un programa informàtic capaç d'identificar si una lesió de la pell és o no un melanoma a partir d’una imatge presa amb una càmera o un smartphone. Així doncs, va demostrar que un sistema d’intelligència artificial pot diagnosticar amb molta precisió i velocitat el càncer de pell.


Més informació del projecte.



Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE