La Guàrdia Urbana de Molins rep formació sobre les actuacions davant les violències sexuals en espais festius

|

34 agents de la Guàrdia Urbana de Molins de Rei han rebut una formació específica sobre el marc d’actuació davant les violències sexuals en espais festius per prevenir, detectar i resoldre els casos d’assetjament i agressions sexuals.


Formaciu00f3 Violu00e8ncia Masclista

Formació violència sexual (Guàrdia Urbana Molins de Rei)


La formació, impartida per l’Observatori Noctàmbul@s, de la Fundació Salut i Comunitat, s’ha repartit en 4 dies i s’ha vertebrat a través del primer "Protocol d’actuació davant les violències sexuals en espais festius", creat gràcies a la participació i la collaboració d’associacions i moviments socials molt vinculats a espais d’oci i d’autogestió de festes pròpies de les entitats.


Des de l'Observatori consideren que és molt important la complementació i coordinació dels serveis de seguretat i policials amb el Protocol i, concretament in situ, amb les persones de l’Equip del Punt Lila i les entitats organitzadores. Tots els actors implicats han de tenir coneixement dels protocols i traspassar correctament la informació sobre les situacions que es puguin donar per activar correctament els serveis de seguretat.


Aquest protocol estableix un marc d’actuació per generar espais de llibertat en contextos de festes populars; prevenir, sensibilitzar i formar totes les persones implicades activament en les festes populars; dotar els espais d’oci de recursos específics de prevenció, detecció, atenció i reparació en l’abordatge de les violències sexuals, i identificar, visibilitzar i actuar sobre aquelles violències sexuals més normalitzades i invisibilitzades que pateixen les dones i les persones LGTBI en els espais d’oci.


També promou la corresponsabilitat de totes aquelles persones que formen part de la festa per erradicar els comportaments, les actituds i les manifestacions masclistes i lgtbifòbiques; promou el punt de vista, la presa de decisions i l’acció de les dones i de les persones LGTBI en els espais d’oci, i, finalment, incorpora la perspectiva de gènere en tots els àmbits i espais que interaccionen en el disseny, l’organització i la implementació de les festes populars per promoure, així, la transversalitat de gènere.


El sergent de la Guàrdia Urbana de Molins de Rei, Juan Antonio López, considera que “és imprescindible que el nostre cos de seguretat estigui plenament format. Només així detectarem actituds sexuals violentes i vetllarem per la seguretat i la integritat de totes les persones”.

​Disminueixen un 17% les queixes i suggeriments durant el 2020 a Molins de Rei
Molins de Rei i l’ONCE presenten la campanya “Quan estacionis, pensa en els altres”

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR COIGES GLOBAL BUSINESS SIGLO XXI SL
Mapa Web Aviso legal Cookies Consejo editorial