• Usuario

Molins de Rei i l’ONCE presenten la campanya “Quan estacionis, pensa en els altres”

La nova campanya informativa i de sensibilització pretén conscienciar la ciutadania sobre la importància d’estacionar correctament i no obstaculitzar el pas de les persones amb dificultats de mobilitat.  

|

L’Ajuntament de Molins de Rei i la Fundació ONCE han posat en marxa una campanya per conscienciar i sensibilitzar la ciutadania dels obstacles que podem generar a la via pública, com poden ser aquells vehicles que es troben estacionats incorrectament o elements com jardineres, pissarres o terrasses que dificulten la mobilitat dels vianants amb discapacitat visual, mobilitat reduïda, de la gent gran o de les persones que circulen amb cotxets.


La campanya, que porta com a lema “Quan estacionis, pensa en els altres”, és una campanya pedagògica, que no penalitzarà en cap dels casos i que es materialitzarà  amb la figura informativa de les agents cíviques de Molins de Rei a la via pública.


La regidora de (Dis)capacitat, Ainoa Garcia, assegura que “el que volem és posar l’accent en aquells petits fets quotidians, com deixar el cotxe en doble fila mentre anem a comprar el pa, o posar a la vorera la pissarra amb l’oferta del dia, que poden afectar els veïns i veïnes amb diversitat funcional o cognitiva”. El director de l’ONCE, Jordi Sanjosé, reconeix que “aquesta campanya ens ajudarà a aconseguir un Molins de Rei més accessible i inclusiu per a tothom”.


ONCE1


@ajMolinsdeRei


Les agents cíviques i la caporal de la Guàrdia Urbana de Molins de Rei van rebre una formació específica sobre la normativa que regula els obstacles a la via pública, per saber detectar les conductes irrespectuoses dels conductors i informar-ne degudament. Durant la sessió, es van sotmetre a un roll player, amb l’ajuda d’un antifaç i un bastó, per experimentar la sensació d’una persona amb discapacitat visual que es troba diàriament amb obstacles a la via pública. 


L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, explica que “l’Ajuntament de Molins de Rei des de fa molt temps es creu la figura de l’agent cívic, que sobretot té com a funció fomentar i conscienciar sobre el civisme. En aquest sentit, la seva tasca serà clau per propagar i difondre el missatge d’aquesta campanya a la nostra ciutadania”.


A partir d’ara, la Regidoria de (Dis)capacitat i l’Ajuntament de Molins de Rei enceta una línia de col·laboració amb l'ONCE, una línia de treball conjunt amb vista a fer més accessible la vila de Molins de Rei. El primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, afegeix que “des de l’Ajuntament hem de continuar treballant per estar a l’altura del nostre municipi i ser conscients i facilitadors del dia a dia de tots els molinencs”.


ONCE 2


@ajMolinsderei

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE