• Usuario

L'ajuntament d'Esparreguera explica com s'administraran les ajudes directes a les empreses

D’altra banda, entre les peticions formulades per part de les empreses hi hagut consens en la necessitat de seguir apostant per la digitalització de l’administració i la millora dels fluxos de tramitació per facilitar la concessió de llicències i afavorir la celeritat dels expedients que contribueixen al creixement i l’activitat econòmica d’EsparreguerLa d’avui ha estat la segona reunió entre l’alcalde i l’empresariat del municipi en el darrer any en el marc de les trobades organitzades pel Fòrum Empresarial del Llobregat.

|

Planta de Grupo Gallo a Esparreguera (Barcelona)

@EP


Les empreses d’Esparreguera estan pendents de com s’administraran els fons europeus i de les ajudes directes que l’Ajuntament oferirà a empreses i autònoms aquest mes de juny. Així li han fet saber aquest matí una trentena de representants d’empreses del municipi a l’alcalde Eduard Rivas en la trobada que han mantingut dins el Cicle de Trobades d’Alcaldes amb el món empresarial organitzat pel Fòrum Empresarial del Llobregat. La sessió ha servit per a compartir les iniciatives impulsades des del consistori en matèria de promoció econòmica per fer front als efectes de la crisi sanitària i per rebre, per part de l’empresariat, les principals necessitats i preocupacions. A banda dels ajuts, per a les empreses d’Esparreguera és prioritari aprovar el Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM), dur a terme un pla integral per als polígons industrials i accelerar els terminis en la tramitació de llicències i expedients administratius.


La trentena d’empreses presents aquest dijous en la trobada i l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, han coincidit en la importància de participar en les ajudes dels fons europeus. Rivas ha explicat que es tracta de fons destinats a la promoció econòmica a través de la col·laboració público-privada i, per aquest motiu, ha demanat que si hi ha idees o necessitats de projectes concrets es plantegin per tal de poder optar-hi. L’alcalde ha explicat que la Diputació de Barcelona ha obert una oficina per motivar aquestes necessitats i coordinar accions entre localitats que no arribin als 50.000 habitants. En la mateixa línia, l’Associació Empresarial del Baix Llobregat i l’Hospitalet (AEBALL), promotora del Fòrum empresarial del Baix Llobregat, ha anunciat que en breu obrirà una oficina per informar i assessorar les empreses de la comarca sobre els fons europeus. A Esparreguera hi ha actualment 547 empreses que donen feina a prop de 4.600 persones, de les quals el 62% es dedica al sector serveis i el 32% a indústria. També hi ha donades d’alta 1.258 persones com a treballadores autònomes, el 77% de les quals treballa en el sector serveis


Durant la trobada, l’alcalde d’Esparreguera ha fet un repàs a les mesures posades en marxa des del consistori en el darrer any per palliar els efectes de la pandèmia i dinamitzar l’economia del municipi. En aquesta línia, Rivas ha recordat la posada en marxa de la Unitat d’Atenció Transversal per a gestionar expedients derivats de l’impacte de la covid-19, la inversió de 30.000 euros en material sanitari per a empreses i comerços de la vila, la concessió.


Les ajudes directes a empreses i autònoms per valor de 200.000 euros, l’exempció de la taxa de terrasses per a bars i restaurants durant la segona meitat de 2020 i tot el 2021, i la bonificació d’impostos pel foment de l’ocupació. A banda d’aquestes mesures, l’alcalde d’Esparreguera ha subratllat com a reptes més imminents l’impuls de l’entorn industrial de la Colònia Sedó, la possibilitat d’iniciar un Pla Integral de Polígons al municipi i l’aprovació del POUM com a eina necessària per la millora de les comunicacions de les zones industrials, sobretot l’Olana i la seva connexió amb la B-231.


L’empresariat ha valorat molt positivament les bonificacions de l’Impost de Bens Immobles i d’Activitats Econòmiques impulsades des de l’Ajuntament pel manteniment i la creació de llocs de treball i s’ha mostrat especialment interessat per les ajudes directes que el consistori concedirà a empreses i autònoms del municipi a partir del proper mes de juny per fer front a la crisi derivada de la pandèmia de covid-19. Les ajudes tenen una dotació total de 200.000 euros amb un topall màxim de 800 euros per a empreses de 10 a 50 treballadors, 600 euros de 2 a 9 treballadors i 400 euros en el cas d’un sol treballador. D’altra banda, entre les peticions formulades per part de les empreses hi hagut consens en la necessitat de seguir apostant per la digitalització de l’administració i la millora dels fluxos de tramitació per facilitar la concessió de llicències i afavorir la celeritat dels expedients que contribueixen al creixement i l’activitat econòmica d’Esparreguer


La d’avui ha estat la segona reunió entre l’alcalde i l’empresariat del municipi en el darrer any en el marc de les trobades organitzades pel Fòrum Empresarial del Llobregat. Ara fa tot just un any es va produir la primera trobada per explicar les mesures del pla de xoc contra la covid-19 impulsades des de l’Ajuntament d’Esparreguera. Durant el 2020 el Fòrum Empresarial del Llobregat va organitzar trobades amb els alcaldes i alcaldesses de Santa Coloma de Cervelló, L'Hospitalet, El Prat, Esparreguera, Viladecans, Esplugues, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts i Sant Andreu de la Barca. 

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE