• Usuario

Gavà construirà cinc parcs seguint la "memòria del territori"

L'ajuntament de Gavà s'ha planificat d'acord amb la "memòria del territori": només es construeix allà on l'home ja havia transformat la natura. Es perservarà el Calamot i la riera de Canyars. Construint cinc parcs: Calamot, Ca n’Horta, Central de Caçagats, Nou Calamot i Canyars. 

|

Captura de pantalla 2021 05 05 a las 17.34.30

@Gavà


L'ajuntament de Gavà s'ha planificat d'acord amb la "memòria del territori": només es construeix allà on l'home ja havia transformat la natura. 


Es perservarà el Calamot i la riera de Canyars. Construint cinc parcs: Calamot, Ca n’Horta, Central de Caçagats, Nou Calamot i Canyars. 


L'objectiu es desenvolupar un espai de creixement gradual i sostenible a Gavà. Una realitat i una oportunitat per construir el futur de la ciutat preservant el medi ambient, l'habitatge i prioritzant equipaments a l'abast de tothom.

 

113 hectàrees d’espais naturals (el 61% de tot l’espai). El 85% del sòl és no residencial. 




El Parc dels Canyars: serà un parc de ribera amb camins, terrasses i vegetació de ribera.

El Parc Central de Caçagats, el més gran dels cinc que es crearan, serà un parc forestal a la part central i nord, amb els usos restrictius propis i les mínimes intervencions. 


Comportarà la protecció del turó del Calamot i del turó de Caçagats.


Cada parc haurà de respectar les indicacions de l’ordenança dels espais naturals del sector, específica i inèdita en altres planejaments urbanístics. 


E0npZxUWUAASFLt

@Gavà


"Ponent representa la continuïtat d'un model d'èxit i un exercici de responsabilitat i rigor per garantir un futur sostenible i equilibrat a Gavà." Raquel Sánchez, Alcaldessa de Gavà. 


Ponent permet recuperar l'espai natural i preservar-lo per a les generacions futures. Garanteix la diversitat de l'entorn. I fa que tot l'espai, que era en bona part de propietat privada, passi a ser públic, en condicions adequades d'ús, conservació i manteniment. Tothom podrà passejar, gaudir, conèixer, estimar i cuidar Ponent.


Fent això, Gavà és capdavantera i responsable, i es confirma com la ciutat més verda i natural. 


A Ponent s'ubica el darrer espai no edificat entre el Massís del Garraf i la plana del Delta del Llobregat, i optem per mantenir les seves funcions bàsiques de connector natural, assegurar i potenciar els espais de ribera i garantir els valors paisatgístics.


Ponent està pensat i planificat des de la «memòria del territori», és a dir, a partir del que marca i defineix el medi, i els canvis s'hi integren harmònicament.


Per dissenyar-lo es va identificar i analitzar l'evolució dels usos reals del sòl i les seves característiques bàsiques: la cobertura vegetal i arbòria, l'ús agrícola, els camins, el patrimoni arqueològic i arquitectònic i la dinàmica de l'aigua (conques, inundabilitat, pendents, erosionabilitat...). 


Amb aquesta base, la planificació està guiada des del primer moment pel

respecte i sensibilitat pel medi, i la protecció del patrimoni natural, històric i sentimental de Gavà.


Tota la informació completa sobre "GAVA PONENT". 


Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE