S'intensifica la vigilància rural al Baix Llobregat Nord

|

POE Rural Martorell

@Mossos


El control de l'accés motoritzat al medi natural, protecció del patrimoni històric o millorar la seguretat de les masies aïllades són altres objectius que contempla el dispositiu elaborat per la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Martorell.


Des del divendres 30 d'abril i fins al 31 d'agost el grup de Proximitat- Rural de la comissaria de Martorell, han reactivat novament un dispositiu especial en l'àmbit rural, coincidint amb la campanya de recollida de fruita dolça i que complementa el treball preventiu que ja s'efectua tot l'any.


Aquesta iniciativa s'emmarca dins el Pla Operatiu Específic del Món Rural que el cos de Mossos d'Esquadra realitza a nivell de tot Catalunya. El disseny del servei s'obté gràcies a la informació proporcionada pels diferents col·lectius de pagesos i la resta de teixit en l'àmbit rural.


L'objectiu principal és la prevenció de furts de fruita i robatoris de maquinària agrícola, però el servei també contempla aprofitar aquests recorreguts per donar cobertura a altres demandes de la ciutadania com ara el control motoritzat al medi natural o la prevenció del nostre patrimoni històric.


Les masies i les cases aïllades també són un dels objectius d'aquest dispositiu. En molts casos, els habitants d'aquestes zones tenen una edat avançada, amb unes necessitats de seguretat i assistencials concretes i específiques.


Els agents que hi participen aprofiten el patrullatge i els contactes amb aquest col·lectiu per establir lligams, amb la finalitat de transmetre sensació de seguretat, donar consells de seguretat bàsics, resoldre dubtes, inquietuds i recollir informació de qualitat per prevenir i resoldre delictes en l'àmbit rural. Les complicitats i la participació ciutadana en la implementació d'aquest tipus de dispositius aporten un valor afegit que milloren el servei a la ciutadania.


Els Mossos d'Esquadra recorden alguns consells bàsics de seguretat, com ara no deixar a l'exterior cap eina que pugui facilitar forçaments als accessos, disposar d'un inventari d'objectes de valor amb el número de sèrie, instal·lar tanques perimetrals o murs resistents i trucar al telèfon d'emergències 112 si s'observa gent o vehicles desconeguts pels voltants. 


També es remarca la importància de denunciar els fets delictius, una denúncia que, en alguns casos, també s'ofereix a aquest col·lectiu des del lloc dels fets i així evitar desplaçaments a la comissaria.

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR COIGES GLOBAL BUSINESS SIGLO XXI SL
Mapa Web Aviso legal Cookies Consejo editorial
AMIC CLABE