• Usuario

La Diputació de Barcelona i el Ministeri de Transició Ecològica impulsaràn les energies renovables en els municipis petits

La Diputació de Barcelona i el Ministeri per a la Transició Ecològica es comprometen en el desenvolupament del programa “Renovables 2030” de la corporació. Les dues administracions collaboraran en l’impuls d’installacions fotovoltaiques i de biomassa en els 181 municipis 


|


La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i la vicepresidenta quarta i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic del Govern espanyol, Teresa Ribera, han signat  a Can Serra, seu central de la Diputació; el Protocol per a l’impuls de les energies renovables i l’eficiència energètica en municipis de menys de 5.000 habitants i el desenvolupament del programa “Renovables 2030”. El document s’empara en l’acord de col·laboració que la presidenta Marín ja va formalitzar amb el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, el febrer del 2020.



A l’acte, també han assistit el diputat d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar, i el subdelegat del Govern a Barcelona, Carles Prieto.  


En el protocol, la corporació i el ministeri de Transició Ecològica es comprometen a “avançar en la collaboració” amb l’objectiu “d’aprofitar sinèrgies i permetre una millor i efectiva participació en el disseny, execució i evolució” de les iniciatives previstes.


Signatura alta 2


@DiputacióBarcelona


Programa Renovables 2030

L’impúls de les energies renovables és una de les estratègies principals de la Diputació de Barcelona, i s’articula a través del programa “Renovables 2030”.


En aquest context, la Diputació ha identificat els 181 municipis barcelonins de menys de 5.000 habitants susceptibles d’acollir installacions d’energia solar fotovoltaica o de biomassa, i que el protocol signat avui prendrà com a referència per a facilitar-ne l’execució.


El programa “Renovables 2030” de la Diputació de Barcelona està alineat amb la Declaració d’Emergència Climàtica de la corporació, amb el Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima del Govern espanyol i, també, amb la Llei Catalana contra el Canvi Climàtic de la Generalitat.


L’objectiu és contribuir a la reducció  d’un 40% els gasos amb efecte d’hivernacle els pròxims 10 anys, com marca el Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia, i aconseguir que les energies renovables representin el 100% del consum energètic el 2050, com proposa la Unió Europea.


Col·laboració entre administracions

El protocol també estableix que la Diputació i el ministeri de Transició Ecològica posaran en marxa les iniciatives necessàries per promocionar les comunitats energètiques locals i la col·laboració entre administracions. Això inclou el disseny conjunt d’estratègies i materials de difusió, d’optimització de recursos i d’aprofitament de sinèrgies.


Amb una durada prevista de tres anys, el document també estipula la col·laboració amb altres administracions públiques locals, associacions empresarials, experts i altres agents socials.


Signatura alta 1


@DiputacióBarcelona


Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE