• Usuario

Obres al Castell de Voltrera i la capella de Sant Pere d'Abrera

L'Ajuntament d'Abrera comença les obres de consolidació estructural de les restes del Castell de Voltrera i la capella de Sant Pere al barri de Can Vilalba.


|

L'Ajuntament d'Abrera comença les obres de consolidació estructural de les restes del Castell de Voltrera i la capella de Sant Pere al barri de Can Vilalba. 


També faran un seguiment arqueològic dels treballs i promourán la divulgació de la seva història a la ciutadania.


L'ajuntament té l’objectiu de protegir, conservar i posar en valor aquest destacat element patrimonial del nostre municipi, situat al barri de Can Vilalba, des de l'Ajuntament d'Abrera han engegat els treballs per a la seva consolidació estructural. Els treballs estan dirigits a garantir l’estabilitat dels murs i la seguretat dels visitants.



Abrera 1


@AjAbrera


Des de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat i l'Area de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica han elaborat el projecte per consolidar les estructures del conjunt arquitectònic del Castell de Voltrera i obrir un itinerari de visites.


Per això compten amb diverses subvencions del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana (MITMA) a través de l’1,5% cultural i el Departament de Cultura de la Generalitat, així com la participació de la Diputació de Barcelona a través del programa de Gestió del patrimoni arquitectònic municipal, i la Universitat de Barcelona.


L'Alcalde d'Arbrera, Jesús Naharro, ha valorat positivament l’inici dels treballs a les restes del Castell abrerenc: Es un proyecto que llevamos trabajando desde hace mucho tiempo, y ahora lo llevaremos a cabo. Estamos muy ilusionados y damos las gracias a la Asociación de Vecinos de Can Vilalba por su interés y colaboración en conseguir la mejora del Castell de Voltrera”.



Abrera


@AjAbrera


Els treballs que ara inicien, contemplen les següents actuacions:

  • Consolidació estructural de les restes existents del Castell de Voltrera i la capella de San Pere mitjançant diverses actuacions:
  • Construcció de nous elements que donin continuïtat física i constructiva a aquells murs que han perdut matèria i estan en estat més precari.
  • Donar continuïtat als paraments de pedra amb reintegració de llacunes i reomplert d’esquerdes.
  • Elliminació de la vegetació que malmet la fàbrica dels murs i la posterior consolidació de les zones afectades.
  • Assegurar l’estabilitat lateral durant tot el procés d’intervenció.

Per motius de seguretat, durant l’execució de de les obres de consolidació estructural del conjunt patrimonial, el castell romandrà tancat al públic i no es podrà visitar. La durada prevista de les obres és de 6 mesos.


Des del Castell de Voltrera tenim comunicació visual directa amb el castell de Castellví de Rosanes i amb el castell d’Esparreguera, ambdós a l’altre banda del riu.


Actualment, del Castell de Voltrera en queda una sèrie d’estructures construïdes amb pedra i tàpia. L’estat de conservació és molt precari. El mur oest del castell, està construït amb filades de pedres en les que trobem intercalades peces de rajola ceràmica d’anivellament. 


De la capella de Sant Pere es conserven les façanes laterals i l’absis, havent desaparegut el mur de ponent i la coberta. D’aquesta només queda l’arrencada de la volta de la nau i l’arrencada de la volta de l’absis. La capella se situa en una plataforma a uns 6 metres d'alçada sobre la cota del camí d’accés.


Abrera 4


@AjAbrera


"A Abrera sí que hi ha res", l'espai sobre patrimoni de Ràdio Abrera. Podeu conèixer més detalls sobre el Castell de Voltrera d'Abrera al programa de Ràdio Abrera "A Abrera sí que hi ha res" dedicat a aquest element patrimonial. Podeu escoltar-lo fent clic aquí.


Cada segon dimecres del mes Ràdio Abrera dedica "L'Entrevista del Dia", que s'emet a les 14.04 hores, a l’espai “A Abrera sí que hi ha res”. Podeu accedir a tots els programes fent clic aquí.


A Abrera, difonem el  nostre patrimoni!

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE