• Usuario

VÍDEO. El pas de cautxú entre andanes a les estacions de Sant Feliu, Molins de Rei i Mollet del Vallès ja és obert

Renfe ha comunicat la reobertura de la passarel·la que connecta les andanes de les estacions de Sant Feliu, Molins de Rei i Mollet del Vallès per a divendres 2 d'abril, una vegada aplicat el protocol per part d'ADIF que farà disminuir la categoria del tram de risc d'"alt" a "moderat", i un cop s'hagi implementat la nova senyalització.

|

Renfe ha comunicat la reobertura de la passarel·la que connecta les andanes de les estacions de Sant Feliu, Molins de Rei i Mollet del Vallès una vegada aplicat el protocol per part d'ADIF que farà disminuir la categoria del tram de risc d'"alt" a "moderat", i un cop s'hagi implementat la nova senyalització.


Molins de rei


Estació de Molins de Rei/@Wikipedia



La comunicació es produeix després que el passat 26 de març Renfe i Adif donessin resposta a les reiterades peticions dels Ajuntaments de Sant Feliu, Molins de Rei i Mollet del Vallès, en què se'ls instava a trobar procediments extraordinaris i mesures de seguretat que no contemplessin el tancament d'aquest pas, ateses les situacions particulars dels tres municipis i l'afectació a les persones usuàries més vulnerables que suposava.



Renfe y Adif aceptan la petición de Molins de Rei y Sant Feliu de mantener el paso peatonal entre andenes



Així, al llarg de dijous 1 d'abril Renfe canviarà la senyalització d'acord a la normativa per donar resposta a l'aplicació d'aquest nou protocol elaborat per ADIF, que obligarà els trens a reduir la velocitat al seu pas pel municipi. A partir de divendres 2 d'abril les persones usuàries del servei de tren podran creuar les vies, sempre amb la màxima precaució, fins que les estacions siguin plenament accessible. L’empresa pública ha confirmat que de manera preventiva mantindrà durant uns dies personal de seguretat com a suport per quan s'apropin els combois a l'estació.



Mollet


Estació de Mollet del Vallès/@Wikipedia



L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, valora satisfactòriament el desenllaç d’aquest fet que afecta a una part de la població amb mobilitat reduïda. Paz reafirma que “no hem d’oblidar mai que l’accessibilitat a qualsevol servei públic no és un privilegi sinó un dret”. I afegeix que “s’ha de continuar treballant des de les administracions públiques per garantir aquests drets i estar al costat de tots els ciutadans i ciutadanes que ens necessiten”.


Una reivindicació compartida


Renfe aplicarà aquestes mesures a les estacions de Molins de Rei, Sant Feliu i Mollet del Vallès, totes tres afectades per la resolució de Renfe. Els tres municipis es van unir per trobar una solució alternativa a la supressió dels passos entre andanes, després que el passat 9 de març Renfe Catalunya comuniqués per carta als tres ajuntaments la intenció de tancar-los en aplicació del Reial Decret 929/2020. Davant d'aquest fet, els tres Ajuntaments van emetre un posicionament conjunt contrari a la decisió de Renfe i van reclamar alternatives per garantir el dret d’accessibilitat.



Estació de Sant Feliu de Llobregat


Estació de Sant Feliu de Llobregat/@Vilapress 


Com a resposta al comunicat i la petició conjunta, dijous 18 de març l'alcaldessa de Sant Feliu i els alcaldes de Molins de Rei i Mollet del Vallès van mantenir una reunió amb Mayte Castillo, Directora de Rodalies de Catalunya. En la trobada va haver acord en la necessitat de trobar un equilibri entre la seguretat i l'accessibilitat, encara que fos de forma transitòria, fins a l'execució de les actuacions necessàries que permetin que aquestes estacions tinguin accessibilitat total. Alhora Renfe va expressar la seva voluntat d'establir i treballar amb ADIF en un procediment extraordinari per solucionar la problemàtica que afectava a les persones amb mobilitat reduïda.






@Trenerobcn


Recordar que també es va trametre conjuntament una carta a ADIF amb les mateixes peticions fetes anteriorment a Renfe i s’exigien solucions immediates a la situació generada. Finalment el 26 de març Renfe i ADIF van respondre a la petició feta pels tres ajuntaments de mantenir el pas entre andanes a les seves respectives estacions, i evitar així la pèrdua d'accessibilitat que implicava el seu tancament.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE