• Usuario

Castelldefels aprova els pressupostos 2021

L'alcaldessa de Castelldefels i presidenta del Consell Nacional del PSC, Maria Miranda, ha aprovat els pressupostos municipals de 2021 gràcies als vots dels seus socis de govern (ERC i JxC), l'abstenció de C's i el vot de la regidora no adscrita, Ana Quesada.

|

L'alcaldessa de Castelldefels i presidenta del Consell Nacional del PSC, Maria Miranda, ha aprovat els pressupostos municipals de 2021 gràcies als vots dels seus socis de govern (ERC i JxC), l'abstenció de C's i el vot de la regidora no adscrita, Ana Quesada.



Estacion castelldefels


@Castelldefels


Quesada va ser expulsada de Catalunya en Comú al 2020 però conserva l'acta de regidora, i ha votat en sentit diferent al grup al qual pertanyia, Movem En Comú Podem, que va rebutjar els comptes municipals.


En el Ple extraordinari del mes de març l'Ajuntament de Castelldefels va aprovar els pressupostos  amb els 12 vots favorables favorables de PSC (6) ERC (4) JxC (1) i el vot de la regidora no adscarita i els 11 vots en contra, PP (8) Movem En Comú Podem (3), 2 abstencions Cs .



Votaciones


@Twitter


L'alcaldessa María Miranda, va manifestar a través de Twiter la seva decepció pel vot de ECP-Movem i PP, després de mesos de negociacions





Des d'ERC diuen no entendre que ECP-Movem no hagi donat suport a uns pressupostos que inclouen gairebé totes les propostes negociades i que formen part de l'acord de mandat 2019-2023. ECP-Movem havia arribat a acords per a la incorporació de bona part de les seves 80 propostes, en els pressupostos municipals, tal com havia indicat la seva regidora Candela López hores abans en radi Castelldefels. No obstant això, després de més de tres mesos de reunions i els acords arribats amb l'equip de govern, a última hora el partit va convocar una assemblea per a debatre els acords, després de la qual ha decidit recular i posicionar-se en contra de l'aprovació dels pressupostos 2021 per a Castelldefels.


Cal recordar que l'objectiu principal de ECP-Movem era tornar al govern a canvi de l'aprovació dels prellocs, aspecte en el qual des del partit s'ha insistit de manera reiterada, però atès que se'ls ha tancat les portes a aquesta possibilitat, els regidors en l'oposició únicament havien pogut negociar la incorporació d'una part de les seves propostes – especialment les de caràcter mig ambiental i social – als pressupostos municipals.


La mateixa Candela López declarava un dia abans del ple que no se sentia del tot satisfeta ja que no s'havien acceptat totes les propostes que havia fet el seu partit, però ho considerava l'habitual en tota negociació encara que considerava positives totes les propostes que el govern havia decidit incorporar als pressupostos, amb un marcat accent en temes de mig ambientals i socials, per la qual cosa tot feia pensar que el partit finalment s'abstindria o votaria a favor d'aquests pressupostos.

Per part d'ERC, que forma part del govern local, poc abans del ple ja comunicava en les seves xarxes socials que “Si Movem ECP vota No, entendrem que han renunciat a ser útils per la ciutadania de #Castelldefels. Saben que és la millor proposta pel Castelldefels del futur, i els emplaço per tant a votar un SI rotund”, també van twitejar que “No entendríem que no recolzessin aquests pressupostos que inclouen gairebé totes els propals negociades, i menys encara per Movem ECP, ja que totes les accions formen part de l’acord de mandat del 2019-2023.” 

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE