Les dades d'impacte de la COVID-19 al Baix Llobregat

L'Observatori Comarcal del Baix Llobregat, mostra l'actualització de les dades d'impacte de la COVID-19: Atur, demandants d'ocupació, afiliació mensual i expedients de regulació d'ocupació.

 
|

L'Observatori Comarcal del Baix Llobregat, mostra l'actualització de les dades d'impacte de la COVID-19: Atur, demandants d'ocupació, afiliació mensual i expedients de regulació d'ocupació.


Podem valorar l'impacte en el mercat de treball, on les demandes d'ocupació i l'atur registrat creix exponencialment en el registre de l'últim any. A la comarca hi ha 51.194 persones a l'atur  i 148.442 en son demandants. 


En el gràfic següent, podem veure la distribució de l'atur registrat i la resta de demandes d'ocupació registrat per  municipis .


Captura de pantalla 2021 03 18 a las 10.35.26


@ObservatoriComarcal


També podem valorar en el següent gràfic l'afiliació a la seguretat social. Veure la variació donada des de el 2008 fins 2121 i d'una manera detallada en l'últim any de pandèmia. 

contrastarem el règim general, l'autònom i el de la Llar. 


Captura de pantalla 2021 03 18 a las 10.57.08


@ObservatoriComarcal


Segons les DADES MENSUALS, la població afectada per ERO's en el Baix Llobregat atendeix a les següents dades:


  • 3.793 com un total general de persones afectades. Representant un 15,04% de la població afectada de Catalunya. 
  • 2.886 de persones en suspenció. 
  • 753 amb reducció de jornada.
  • 154 amb extinció.


Tenint en compte les DADES ACUMULADES, en les persones afectades pel tipus d'expedient sumarem: 


  • 18.649 com un total general de persones afectades. Representant un 29,9% sobre la població de tot Catalunya. 
  • 17.128 de persones en suspenció 
  • 1.207 amb reducció de jornada
  • 314 amb Extinció.Les activitats econòmiques que s'han vist més afectades per ERO al Baix Llobregat son: les indústries manufactureres amb unes DADES ACUMULADES de 14.422, comerç al engròs i al detall amb un resitre de 2.053 seguit de l'Hosteleria que consta de 696 i activitats artístiques i d'entreteniment amb un 509. 


Les activitats que s'han vist menys afectades serien les activitats immobiliàries amb un 1, l'administració publica i defensa amb un 2 seguit de l'aigua, sanejament i gestió de residus amb un 5. 


Les Dades Municipals de Mobilitat, es una eina de l'Institut Nacional d'Estadística que ofereix de forma interactiva informació a partir de l'anàlisi de la posició dels telèfons mòbils i s'actualitza diàriament. Els gràfics ofereixen el % diari de persones que en horari habitual de feina (10-16h) es troben fora de la seva àrea habitual de residència en comparació amb la setmana del 18 al 21 de nobembre de 2019. En aquest enllaç, podrem veure els gràfics actualitzats que ens ofrereix INE: https://www.ine.es/covid/covid_movilidad.htm


Les Dades Municipals i Comarcals d'Incidència i Vacunació, es una eina del grup de recerca biològica computacional i sistemes complexos de la UPC, on espresenten les dades d'incidència i vacunació de la COVIS-19 a nivell comarcal i municipal. 


A més de la consula interactiva mitjançant mapes, aquesta eina facilita informació divulgativa de la dinàmica epidermilògica així com informes i resums diaris de la situació tant a Catalunya com a Europa. en aquest enllaç podem accedir als estudis que preseten desde l'Observatori: https://biocomsc.upc.edu/en/covid-19 En definitiva, podem extreure que creixen en 1.620 les demandes d’ocupació a les oficines de treball en el mes de gener. L’afiliació a la Seguretat Social disminueix en 651 persones. 14.856 persones afectades per un expedient de regulació d’ocupació al gener.


Aquest informe realitza un seguiment de les principals fonts estadístiques de dades relacionades amb el mercat de treball durant els mesos posteriors a les mesures extraordinàries decretades per l’estat d’alarma declarat el passat 14 de març de 2020. 


Concretament: demandes d’ocupació i atur registrat; afiliació a la Seguretat Social i mesures de regulació d’ocupació. Així, el mes de gener augmenta en 1.620 el nombre de persones demandants d'ocupació al Baix Llobregat respecte les que hi havia al mes de desembre i que sumen un total de 147.069. D'aquest creixement, 426 corresponen a la resta de demandants, que aplega, entre d'altres, el conjunt de demandants ocupats en què s'encabeixen les persones afectades per ERTO. 


Aquest mes augmenta l'atur en 1.120 persones i les altres no ocupades creixen en 74.


El nombre de demandants ha crescut un 1,1% respecte desembre, la resta de demandants, que aplega la població afectada per ERTO, un 0,5% i les persones aturades han crescut un 2,3%. Si comparem les dades de demandants d’ocupació amb les de gener de 2020, suposen 97.850 persones demandants d’ocupació més.


El nombre d'afiliacions de persones cotitzants en el sistema de la Seguretat Social ha disminuït respecte el mes de desembre en 651 afiliacions. Aquesta disminució es registra tant en les de règim general com en les de règim autònom.


Observant les variacions intermensuals com les variacions donades entre els mesos de desembre i gener de cada any, mostren una major disminució de l’afiliació entre les del règim general.


274 Expedients de Regulació d’Ocupació registrats al mes de gener al Baix Llobregat que afectaven a 14.856 persones. La mesura més emprada, amb un 87% sobre el total d’expedients registrats, ha estat la suspensió del contracte i suposa el 96% del total de persones afectades per algun dels tres procediments.


Les activitats que concentren un major nombre de persones afectades per un ERO aquest mes són indústries manufactureres (12.420, 84%); comerç a l’engròs i al detall (1.434, 10%) i Hostaleria (395, 3%).
COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal Cookies Consejo editorial
AMIC CLABE