• Usuario

El Grup Ecologista Les Agulles carrega contra l'Ajuntament de Gavà i l'acusa de manca de transparència

El govern municipal de Gavà comet segons el Grup Ecologista local "una escandalosa il·legalitat en no lliurar informació sobre el controvertit Pla de Ponent i alerten dels incompliments en relació a la llei de transparència". 

|

El Grup Ecologista Les Agulles – Ecologistes en Acció, alertan dels reiterats incompliments de l'Ajuntament de Gavà en relació a la Llei de transparència i bon govern i la Llei d'accés a la informació ambiental, que ja van portar a una resolució condemnatòria de l'òrgan autonòmic de garantia de transparència pública.


En concret, l'entitat ecologista va demanar l'expedient administratiu de l'aprovació del Pla Parcial urbanístic, per tal d'estudiar tot el seu contingut i comprovar si es va tramitar correctament. 


La petició es va registrar l'11 de desembre. D'acord amb les dues lleis referenciades (la 19/2013 de Transparència i Bon Govern, i la 27/2006, d'Accés a la Informació i la justícia en matèria de medi ambient), els òrgans públics han de lliurar les informacions sollicitades en un termini màxim de 30 dies, que es poden allargar a 60 per raons de volum o complexitat de la petició. 


Ayuntamientogava

@EP


Així, tot i que el Govern va contestar la petició dient que en 45 dies facilitaria les dades, han passat més de 3 mesos sense que aquesta informació s'hagi lliurat. Per tant, ens trobem davant d'un clar i indiscutible incompliment d'una llei essencial per a garantir la transparència i el bon funcionament democràtic.


Es dona el cas que l'any 2020 el mateix Ajuntament va ser amonestat pel GAIP (Comissió de Garantia d'Accés a la Informació Pública) per un cas idèntic, també en referència al Pla de Ponent, en aquest cas, al Pla de Seguiment ambiental de les obres que va ser demanat també pels Ecologistes i que no va rebre resposta del Govern local, La resolució 345/2020 estima íntegrament la petició de Les Agulles i obliga a l'Ajuntament a lliurar immediatament les dades retingudes, amb l'advertiment que podria ser sancionat econòmicament per la Generalitat per incomplir les seves obligacions legals. En aquesta ocasió, com és natural, també s'ha formulat l'escrit de reclamació al GAIP que d'entrada ja l'ha admès a tràmit.


Pel Grup Ecologista Les Agulles – Ecologistes en Acció resulta "escandalós que un govern local que s'enorgulleix de ser suposadament paladí de la transparència oculti dades d'un projecte tant rellevant i sensible socialment com el Pla de Ponent, que és el major sector d'habitatge sobre un entorn natural i agrícola de Catalunya".



Per tot plegat, els ecologistes es pregunten "si és que el Govern municipal te alguna cosa a amagar o be senzillament aplica el filibusterisme administratiu posant tots els pals possibles a les rodes per que les entitats socials duguin a terme les seves activitats".

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE