• Usuario

Primer mòdul de suport als centres d’atenció primària de la regió sanitària Metropolitana Sud a L'Hospitalet

El primer mòdul de suport als centres d’atenció primària de la regió sanitària Metropolitana Sud ha iniciat la seva activitat aquest dimarts a l’Hospitalet de Llobregat.

|

El primer mòdul de suport als centres d’atenció primària de la regió sanitària Metropolitana Sud ha iniciat la seva activitat aquest dimarts a l’Hospitalet de Llobregat. 


Es tracta d’un espai situat al costat del CAP Amadeu Torner que permetrà traslladar fora del centre l’activitat relacionada amb el coronavirus, com ara la realització de proves PCR i l’atenció als pacients amb sospita de COVID.


L'objectiu d'aquests mòduls que Salut està instal·lant a tot el territori és separar l’activitat COVID de la resta, garantint els dobles circuits i assegurant una major seguretat dels professionals i els ciutadans dins els centres, així com donar suport als CAP que no disposen de suficient espai. 


El desplegament dels mòduls s’emmarca en el Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària, amb la voluntat d’oferir més espai i confort a la ciutadana i crear circuits diferenciats entre COVID i no COVID. El Pla vol millorar l’accessibilitat i els processos, com també augmentar la resolució i donar una millor atenció als pacients crònics.



Modul CAP Amadeu Torner 1

Salut posa en funcionament a l’Hospitalet de Llobregat el primer mòdul de suport als centres d’atenció primària de la regió sanitària Metropolitana Sud @Salut



El mòdul del CAP Amadeu Torner és el model L de 45 metres quadrats. Compta amb una consulta respiratòria, dos punts per a la realització de proves PCR i un espai d’atenció al pacient. El cost mitjà de cada estructura i el seu equipament és d’uns 70.000 euros i se situen en espais de titularitat pròpia o bé municipal, gràcies a la collaboració entre el Departament de Salut i els ajuntaments. 


La seva permanència serà d’entre dos i quatre anys, en funció de les necessitats de cada centre, i estaran gestionats pels propis equips d’atenció primària (EAP).


Aquest és el primer dels 18 mòduls que Salut posarà en marxa a la regió sanitària Metropolitana Sud. Durant el mes de març se n'installaran 9 més als següents centres d’atenció primària: CAP Pou Torres (Begues), CAP Cunit, CAP Can Bou (Castelldefels), CAP Lluís Millet (Esplugues de Llobregat), CAP Pallejà, CAP Abrera, CAP La Gavarra (Cornellà de Llobregat), CAP Ramona Via (El Prat de Llobregat) i CAP Olesa (Olesa de Montserrat).


La resta es lliuraran al llarg del segon trimestre al CAP Sant Joan (Vilanova i la Geltrú), CAP Sitges, CAP Dr. Bartomeu Fabré Anglada (Gavà), CAP La Florida (l’Hospitalet de Llobregat), CAP La Granja (Molins de Rei), CAP Sant Just, CAP Vilafranca Nord i CAP Sant Andreu de la Barca.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE