Dos-cents veïns es manifesten a Begues per la pujada d'impostos, taxes i sous

|

Malgrat el mal temps, més de dues-centes persones es van manifestar diumenge  contra la pujada d’impostos i taxes a Begues, convocades per la plataforma Àgora Begues creada fa pocs mesos. Manifestacio2


@ÀgoraBegues


Feia més de vint anys que no s’aplegava tanta gent per reivindicar una lluita local. Al crit de “menys Parlament i més escoltar la gent” es va recordar que enguany, en plena pandèmia i amb molta gent a l’atur, amb ERTO, o que han vist minvats els seus ingressos, la ciutadania no pot assumir un increment com el que l’equip de govern ha aprovat, amb el suport de la regidora no adscrita.


Un 6.25% l’IBI, 7.5% la taxa d’escombraries, 9.5% la taxa de clavegueram, 19% la taxa pels guals, i la resta de taxes al voltant d’un 4%. 

De res han servit, denuncien desde Àgora Begues, "la recollida de prop de 800 signatures, ni fer un prec al Ple municipal ni presentar al·legacions i suggeriments contra aquesta pujada".


Sembla ser que a més el govern de Begues ha aprovat incrementar-se el sou un 0.9% quan a l’inici de legislatura, a mitjans de 2019, ja se’ls va pujar entre un 8-10% de mitjana i en algun cas, fins i tot un 20%. Els pressupostos 2021 inclouen, a més, la contractació d’un nou càrrec de confiança per donar suport a l’alcaldia. Aquest càrrec tindrà un cost d’uns 55.000 € anuals, que també haurà d’assumir la ciutadania.


Àgora Begues  té la intenció de continuar lluitant per projectes ciutadans com la millora del transport públic, el casal de joves i la construcció d’habitatge protegit, entre d’altres. “Som el poble, no som cap grup polític, no som números de compte, som persones, i hem vingut per quedar-nos”.

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR COIGES GLOBAL BUSINESS SIGLO XXI SL
Mapa Web Aviso legal Cookies Consejo editorial