• Usuario

L'impacte Covid-19: En tots el municipis del Baix Llobregat ha pujat l'atur

Creixen en 1.689 les demandes d’ocupació a les oficines de treball en el mes de desembre. L’afiliació a la Seguretat Social disminueix en 1.754 persones.

|

Segons l'Obvervatori Comarcal del Baix Llobregat creixen en 1.689 les demandes d’ocupació a les oficines de treball en el mes de desembre, mentre l’afiliació a la Seguretat Social va disminuir en 1.754 persones.




Evolucionpor poblacion




@ObservatoriComarcal


Aquest informe l'Observatori ha realitzat un seguiment de les principals fonts estadístiques de dades relacionades amb el mercat de treball durant els mesos posteriors a les mesures extraordinàries decretades per l’estat d’alarma declarat el passat 14 de març de 2020. Concretament: demandes d’ocupació i atur registrat; afiliació a la Seguretat Social i mesures de regulació d’ocupació.



Cuadro evolucion


@ObservatoriComarcal 


Així, el mes de desembre augmenta en 1.689 el nombre de persones demandants d’ocupació al Baix Llobregat respecte les que hi havia el mes de novembre i que sumen un total de 145.449. D’aquest creixement, 33 corresponen a la resta de demandants, que aplega, entre d’altres, el conjunt de demandants ocupats en què s’encabeixen les persones afectades per ERTO. Aquest mes augmenta l’atur en 1.689 persones i les altres no ocupades baixen en 33.



Personas en la puerta de una oficina de empleo, SEPE (antiguo INEM) horas después de conocer los datos del paro de noviembre, en Madrid (España), a 2 de diciembre de 2020.


@Europapress


El nombre de demandants ha crescut un 1,2% respecte al novembre, la resta de demandants, que aplega la població afectada per ERTO, un 0,0% i les persones aturades han crescut un 3,5%. Si comparem les dades de demandants d’ocupació amb les de desembre de 2019, suposen 96.900 persones demandants d’ocupació més que a l’any anterior.



Dados por sectores




El nombre d’afiliacions de persones cotitzants en el sistema de la Seguretat Social ha disminuït respecte el mes de novembre en 1.754 afiliacions. Aquesta disminució es registra en les de règim general 1.737 afiliacions menys ja que en les de règim autònom creix en 16 afiliacions. S’observa una caiguda de l’1% de l’afiliació a tots els règims respecte el mes de febrer i del -0,6% respecte novembre.


Es registren 475 Expedients de Regulació d’Ocupació al mes de desembre al Baix Llobregat que afectaven a 3.445 persones. 


La mesura més emprada, amb un 83% sobre el total d’expedients registrats, ha estat la suspensió del contracte i suposa el 71% del total de persones afectades per algun dels tres procediments.


Les activitats que concentren un major nombre de persones afectades per un ERO aquest mes són Hostaleria (1.351 persones, el 39% del total); activitats artístiques i d’entreteniment (1.113 persones, el 32%) i indústries manufactureres (374 persones afectades, l’11% del total).




Covid19


@ObservatoriComarcal 

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE