• Usuario

El alcalde de Olesa recibe a los trabajadores de Aryzta Bakeries para ofrecerles apoyo

Una representació de la plantilla s’ha reunit amb l’alcalde d’Olesa per intentar desencallar un conflicte que pot enviar 73 treballadors a l’atur.

|

Els treballadors d’Aryzta Bakeries Iberia a Olesa s’han concentrat aquest matí davant de l’Ajuntament per demanar el suport de l’administració en defensa dels seus llocs de treball i l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, ha rebut una representació de la plantilla. Riera els hi ha comunicat que es posaran en contacte amb administracions superiors per buscar una solució i ha lamentat la situació de les famílies afectades.


Img 20201007 103428



La d’aquest matí a les portes de l’Ajuntament d’Olesa ha estat la tercera de les concentracions impulsades pels treballadors d’Aryzta Bakeries Iberia en els últims dies al territori. Una representació de la plantilla s’ha reunit amb l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, i el regidor de Llicències i Protecció de la Legalitat, Xavier Rota, per intentar desencallar un conflicte que pot deixar 73 treballadors al carrer.


La producció d’Aryzta Bakeries Iberia, panificadora de McDonald's, es va aturar el 7 d’abril, quan la direcció de l’empresa va aplicar un expedient de regulació temporal d’ocupació per causes productives. La direcció de l’empresa confirmava el passat dia 24 de setembre la seva intenció de tancar la planta d’Olesa de Montserrat, deixant 73 treballadors al carrer.


El responsable d’acció sindical de CCOO al Baix Llobegat, Manuel Cantero, ha reclamat suport a l’Ajuntament per parlar amb el Departament de Treball i reactivar la denúncia a l’empresa panificadora per un tancament injustificat. El que ha transmès la plantilla a l’alcalde és que no entenen com una planta productiva tan consolidada i amb bons clients decideixi tancar i ho atribueixen a una deslocalització.


Després d'escoltar l'exposició dels fets per part dels representants dels treballadors, Miquel Riera els hi ha comunicat que l’Ajuntament farà d’altaveu al Departament d’Indústria de la Generalitat per buscar solucions i ha ofert el ple de l'Ajuntament per presentar una moció a la qual farien costat. Riera ha lamentat "la possible pèrdua d’una empresa per Olesa de Montserrat, però especialment per les famílies afectades".


Ara mateix, el conflicte es troba en la segona reunió del període de consultes de l'ERTO impulsat per Aryzta Bakeries Iberia i els representants dels treballadors reclamen més documentació que justifiqui el tancament de la planta olesana. Més enllà de la negociació, els representants dels treballadors continuen pressionant el Departament de Treball de la Generalitat perquè revisin l'ERTO.


La plantilla no perd l'esperança i una solució podria ser que una tercera empresa aterri a la fàbrica d’Olesa per evitar que 73 treballadors vagin a l’atur. Si no es troba una solució, la mobilització d’avui no serà la darrera.


Concentración de la plantilla de Aryzta Bakeries Iberia en Olesa
Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE