• Usuario

Posada en marxa l'1 de gener la Zona de Baixes Emissions Rondes de Barcelona

La ZBE Rondes de Barcelona, impulsada per l'AMB i els 5 municipis que l'integren, imposa restriccions de circulació per als vehicles més contaminants i preveu reduir un 15% de les emissions de NO2 i millorar la qualitat de l'aire i la salut de les persones.

|

A partir de l'1 de gener entra en vigor de manera permanent la zona de baixes emissions Rondes de Barcelona (ZBE Rondes BCN), que restringirà la circulació dels vehicles més contaminants de dilluns a divendres laborables de 7 a 20 h.


L'entrada en funcionament suposa que l'àrea metropolitana de Barcelona disposarà d'una de les zones de baixes emissions més grans de tot Europa, amb una extensió total de 95 km² i que afecta cinc municipis metropolitans (Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Cornellà de Llobregat i Esplugues de Llobregat).


Aquesta normativa sí que permet circular per les rondes, però des d'allà els vehicles sense etiqueta ambiental no podran accedir a l'interior de la ZBE Rondes de Barcelona.


MESURA PERMANENT


La mesura s'ha implantat de manera progressiva des de l'1 de desembre del 2017. Des de llavors els vehicles que no disposen de l'etiqueta ambiental de la DGT no poden circular per la ZBE Rondes de Barcelona en episodis de contaminació ambiental. El desembre del 2018 la mesura va afectar també ciclomotors, tricicles i quadricicles que no disposaven del distintiu. I a partir de l'1 de gener del 2020 la mesura s'aplicarà de manera permanent. De manera progressiva, a partir del 2021, la ZBE Rondes BCN també acabarà afectant les furgonetes (N1), els camions (N2, N3) i els autobusos (M2, M3) sense etiqueta ambiental.


Zona de Baixes Emissions Rondes de Barcelona Informaciu00f3 AMB


DISTINTIU AMBIENTAL DE LA DGT


Per comprovar si a un vehicle li correspon el distintiu ambiental de la DGT que li permeti circular per la ZBE Rondes BCN o si el vehicle està afectat per les restriccions, cal anar al web zbe.barcelona i introduir-hi la matrícula. Si el vehicle té distintiu ambiental de la DGT, no estarà afectat per les restriccions. Si no l'ha rebut o l'ha perdut, l'usuari pot trucar al 060, on l'informaran sobre com obtenir el distintiu, que té un cost de 5 euros. També es pot gestionar i aconseguir a les oficines de Correus (presencialment o telemàticament).


Per comprovar si un vehicle està afectat per les restriccions,

cal anar al web zbe.barcelona i introduir-hi la matrícula


Els vehicles als quals no els correspon distintiu ambiental de la DGT poden sollicitar fins a 10 autoritzacions diàries a l'any, a un cost de 2 euros per dia, amb bonificacions per a rendes baixes. Hauran de registrar-se i demanar l'autorització pertinent a zbe.barcelona. També podran registrar-se i demanar autorització de llarg termini, sense cost, els vehicles PMR (vehicles per a persones amb mobilitat reduïda) i els vehicles de serveis. Encara que tots aquests vehicles estan exempts de pagar la taxa, sí que s'hauran d'inscriure, per evitar que els arribin sancions.


El control de la ZBE Rondes de Barcelona es farà automàticament mitjançant la verificació de les matrícules amb càmeres a través d'una plataforma metropolitana gestionada per l'AMB i l'Ajuntament de Barcelona.


Deixa el cotxe als Park & Ride metropolitans del Baix Llobregat


L'AMB, d'acord amb els ajuntaments metropolitans, ofereix el servei de Park & Ride, estacionament gratuït als voltants de les estacions per promoure que els usuaris deixin el vehicle i facin servir el transport públic. Funciona mitjançant una aplicació mòbil i fins ara s'ha implantat en tres municipis: a Castelldefels, a Sant Joan Despí i a la parada del Tram Consell Comarcal de Sant Just Desvern. El servei aviat arribarà a sis municipis més: Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Gavà, Cervelló, Badalona i el Papiol.


Aparcaments d'intercanvi metropolitans (P R)


Nova tarifa metropolitana


La nova tarifa metropolitana va entrar en vigor l'1 de gener del 2019 i preveu que tots els desplaçaments que tinguin origen i destinació en un dels 36 municipis metropolitans es facin amb títols d'una zona.


Viatja durant 3 anys. T-verda metropolitana


Aquest nou sistema de tarifació creat per l'AMB permet utilitzar de franc i sense limitacions, durant 3 anys, la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat de l'ATM en totes les zones. Va associat al fet de donar de baixa i desballestar un vehicle privat contaminant i no adquirir-ne cap de nou. Més informació a amb.cat/t-verda.

Luz verde a la Zona de Bajas Emisiones: la iniciativa queda aprobada sin votos en contra
​Durante un año los vehículos contaminantes de personas podrán circular por la ZBE de Barcelona
Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE