• Usuario

Transformem Sant Vicenç dels Horts

Miguel Comino
Alcalde de Sant Vicenç dels Horts

WhatsApp Image 2022 12 16 at 12.26.19
Sant Vicenç dels Horts planifica el seu futur amb la creació d'habitatge protegit / Ajuntament Sant Vicenç dels Horts

Treballem per un creixement sostenible de la ciutat: creem habitatge protegit, millorem la mobilitat i impulsem les zones industrials

 

Sant Vicenç dels Horts planifica el seu futur. Amb aquesta idea durant els darrers tres anys i amb permís de la pandèmia, el govern municipal ha anat treballant per consolidar una ciutat cohesionada, metropolitana, feminista, solidària, sostenible, oberta al món i per sobre de tot oberta i al servei de la ciutadania. Durant aquest temps hem fet una gran aposta en aspectes socials, culturals, esportius, de promoció econòmica, de suport al comerç i de millora i ampliació dels nostres equipaments i infraestructures.


Aquesta transformació de la nostra ciutat inclou també fer una aposta de futur per guanyar espais per a les nostres famílies, tant a l'espai públic com en habitatges. Estem transformant l'espai públic per fer-ho més amable i posar-lo al servei de les persones. I, en paral·lel, estem fent tràmits perquè en els pròxims anys puguem fer realitat la nostra aposta per la construcció de 400 habitatges protegits, pensant especialment en la gent jove i també en les persones grans. Modificarem, per tant, el dibuix de la ciutat, no només en l'espai públic i  els nous habitatges, també amb l'ampliació de les zones industrials.


Es tracta doncs de vestir la ciutat perquè estigui al servei de la ciutadania. I ho fem aplicant els Objectius de Desenvolupament Sostenible que s'han de complir el 2030. Aquest ODS, com se'ls coneix popularment, lliga amb el disseny de la ciutat que volem. Alguns dels exemples de l'aposta dels ODS són l'estalvi energètic i la mobilitat. Així, hem modificat direccions de carrers i millorem l'urbanisme d'alguns vials que reduiran imperativament el trànsit rodat del centre de la ciutat, millorant també la fluïdesa de la circulació per la carretera de Sant Boi.


La sostenibilitat passa també per promoure les energies alternatives. Així, ja hem iniciat, de la mà de l'AMB, la licitació per la instal·lació de plaques solars en diferents edificis municipals, però el que és més important: posem ajuts i promovem la instal·lació de plaques a les comunitats de veïns del nostre municipi perquè tan important és l'ús d'energies alternatives en els edificis públics com que els ciutadans i ciutadanes tinguin ajuts per poder-hi accedir. Si la ciutat canvia, ho ha de fer de manera conjunta, l'administració i els veïns i veïnes al mateix temps. Perquè les ciutats són en definitiva pels veïns.

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE