• Usuario

El nou dibuix de Sant Vicenç dels Horts

Miguel Comino
Alcalde de Sant Vicenç dels Horts

Sessiu00f3 Drone 19
Fotografia de Sant Vicenç dels Horts @Aj sant Vicenç dels Horts

 

Sant Vicenç dels Horts dibuixa el seu nou perfil com a ciutat. Ja fa molts anys que no es construïen ni projectaven habitatges socials ni es milloraven els polígons industrials del municipi. El govern de la ciutat que tinc l'honor de dirigir ha fet un esforç extraordinari per posar fi a aquesta situació.


Des de fa tres anys treballem fermament per relligar la nostra societat i evitar enfrontaments entre els veïns i veïnes de Sant Vicenç per aspectes purament ideològics. Hem incrementat també la seguretat del municipi a través de la consolidació de la plantilla de la policia local i fent un salt de qualitat en l'atenció a la ciutadania. El nostre objectiu és des de l'inici del mandat municipal estar al servei de les persones i posar la ciutat a la seva disposició. Les ciutats, la seva urbanització, la seva vida ha de girar a l'entorn els ciutadans i ciutadanes de cada municipi. A Sant Vicenç dels Horts hem volgut fer una aposta ferma i decidida per això i més després de la pandèmia que hem patit a causa de la COVID-19. És ara, després de la pandèmia que encara tenim més clar que la nostra ciutat s'ha d'adaptar a les necessitats del conjunt de la ciutadania per tal que viure a Sant Vicenç signifiqui viure en una ciutat metropolitana, feminista, segura, amable i adaptat a cadascuna de les persones.


Per fer això possible, hem treballat per fer un seguit d'actuacions i ja projectem la ciutat del futur, com hem dit abans. I perquè la projectem ara? Doncs perquè cal posar les bases del futur per garantir que la ciutat creixerà podent oferir noves ofertes de feina i també nous espais on viure que no se centrin en l'especulació agressiva que s'ha viscut en els darrers anys. Hem de poder donar habitatge a les persones que ho necessiten i que no podem pagar els preus desorbitats d'un habitatge actual. I ho hem de fer creant espais amables, ja sigui en les zones residencials com en les zones industrials. Amables vol dir agradable als ulls però també amables a un trànsit menys contaminant i més segur.


Així a hores d'ara estem projectant pisos de lloguer de protecció socials a dos terrenys municipals: al camí de la font de Sant Josep i al carrer Lucena.


També facilitem la tramitació d'una nova urbanització a la zona de Bofarull, que serà la porta d'entrada a la ciutat i on ara conviuen terrenys privats amb terrenys de titularitat pública, fet que garantirà encara més nous habitatges de protecció oficial. En aquesta mateixa línia es desenvoluparà el que coneixem com a “clau 9”, just entre l'actual carretera de sant Boi i on ha d'anar la futura circumval·lació que marca la línia divisòria de amb el Parc Agrari. En aquesta zona, allunyada de l'horta, també hem fet una aposta de construcció. En definitiva, l'objectiu és poder fer en els pròxims sis anys uns 400 habitatges socials.


Però tenim clar que la vida de la ciutat passa també pel projecte empresarial. Per això aquest any vinent tirarà endavant el projecte del Pla d'en Ricard, un espai logístic i industrial que significarà un fort increment de llocs de treball, així com una nova zona industrial entre la masia de Can Pujador i el Molí dels Frares.

 

A aquests projectes s'hi suma les millores al polígon de les Fallulles que ens permeten dignificar la zona.


Estem doncs davant d'un canvi radical de la ciutat, com no s'havia produït des de feia anys, i que significarà un salt endavant de Sant Vicenç dels Horts que es completarà en els pròxims sis anys.

 

Si ara és un goig viure a la nostra ciutat, en els pròxims anys serà una de les millors ciutats de l'entorn.

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE