• Usuario

Coherència i presumpció d’innocència

Gerard Valverde
Portaveu Junts pel Prat

Pancartes denuncia regidora prat de llobregat foto google street view 1 630x630
Pancartes denuncia regidora prat de llobregat @Junts pel Prat

El jutjat d’instrucció número 2 del Prat ha citat a declarar en qualitat d’imputada a la segona Tinenta d’Alcalde de la nostra ciutat, Alba Bou i Jordà. Aquest titular l’hem anat veient aquests dies en diferents mitjans de comunicació i seguirà apareixent previsiblement.

 

Des del 2019, veïns del carrer Enric Morera van posar en coneixement de l’ajuntament diferents irregularitats i incidències en la construcció d’un nou edifici en el número 41. Sobta la manca de diligència de l’ajuntament i el tracte dispensat als afectats que lluny de sentir-se acompanyats i escoltats s’han sentit profundament menystinguts. Siguin aquestes irregularitats fruït tan sols d’errors de la constructora o no, existeix un nexe habitual en el comportament del nostre ajuntament; una incapacitat clara de reconèixer els errors.

 

Són masses les ocasions en què es neguen les deficiències, fent els problemes encara més grans, ja sigui per orgull o per falta de competència, o per totes dues cosa a l’hora. Cal aire fresc i noves maneres de fer en la presa de decisions i en la gestió dels diferents equips municipals. Era evident que hi havien deficiències en la obra i així es va constatar finalment per parts dels propis tècnics en un informe; però no es podria haver evitat aquest patiment i els perjudicis a tots plegats si aquesta tasca que és responsabilitat de l’ajuntament s’hagués efectuat amb diligència

 

Desconeixem si existeix o no tracte de favor com indiquen els veïns i en cap cas ens pertoca a nosaltres jutjar-ho. En aquest sentit, expressem un respecte màxim a la presumpció d’innocència que per nosaltres no és un element decoratiu, sinó una dret fonamental que cal garantir alhora que desitgem que tot plegat no taqui la integritat i el bon nom de cap responsable polític. Ara bé, sí que volem deixar clara una qüestió: no compartim la doble moral i el cinisme de determinats partits polítics

 

Siguem clars, segons el codi ètic dels comuns en aquest cas pertocaria una dimissió i pel que sabem encara no ha estat anunciada i molt ens equivocaríem si algú esperés que es produís. No és el nostre desig, ni en cap cas la nostra exigència doncs  no creiem que s’hagi de produir sense judici ni sentència, ara bé; sí demanem un exercici de coherència i que no exigeixin als altres allò que no s’apliquen. Farien bé de reformular un codi ètic basat en proclames populistes i respectar la presumpció d’innocència allà on sigui, Parlament de Catalunya inclòs. 

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE