• Usuario

Molins de Rei, una vila per viure i per gaudir-la

Xavi Paz
Xavi Paz

Molins de rei
Estació de Molins de rei

 

 

La transformació que està vivint Molins de Rei és una realitat inqüestionable. En els darrers anys hem endegat projectes i activitats que han reforçat el seu posicionament a la nostra comarca com a centre de comerç i restauració, i d’altres que situaran la vila en el punt de mira, no només local, sinó també en l’àmbit supralocal i nacional i contribuiran a la dinamització econòmica del nostre municipi.

 

Des de diferents àmbits com el cultural, el tecnològic i el mediambiental estem executant iniciatives de recuperació del patrimoni com el Palau de Requesens, per a ubicar-hi el futur Museu del Renaixement, centre de referència del Renaixement català, i la recuperació total de l’edifici de l’antiga fabrica tèxtil Ferrer i Mora, El Molí, que acollirà un espai firal i un centre tecnològic, amb l’objectiu d’apostar per a les noves tecnologies i pel futur.

 

Aquesta recuperació del nostre patrimoni immoble per a destinar-lo a nous serveis ciutadans que ens projecten fora de la vila, va acompanyada de la posada en valor d’aquest patrimoni per mostrar-lo a la ciutadania amb un cicle d’exposicions del fons d’art municipal, Florilegium. I una nova programació cultural, amb el cicle Molinencs i Molinenques, ens permet gaudir del bon saber fer dels nostres convilatans que destaquen en qualsevol disciplina artística, des de figures totalment consolidades fins a nous talents emergents. 

 

D’altra banda, posem en valor el nostre posicionament privilegiat de nexe entre el parc fluvial del Llobregat i el Parc de Collserola a través de la Riera de Vallvidrera, que recuperem com espai de gaudi i també de preservació de la biodiversitat. En aquesta línea, a la vila, creem nous espais urbans que contribuiran a l’adaptació al canvi climàtic. La reurbanització verda de la plaça de l’U d’octubre i la plaça del Parc Pont de la Cadena marcaran un abans i un després a la fisonomia de la ciutat per convertir-se en espais de gaudi, d’ombra i passeig, veritables refugis climàtics prop de casa.

 

Molins de Rei es troba en una transformació constant, i continuarem treballant dia rere dia per millorar la vila, la vida dels ciutadans i les estades dels visitants que poden gaudir de la nostra vila, del seu patrimoni, de la nostra cultura, el nostre comerç i la nostra restauració. 

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE