• Usuario

Molins de Rei, una vila per viure i per gaudir-la

Xavi Paz

Molins de rei
Estació de Molins de rei

 

 

La transformació que està vivint Molins de Rei és una realitat inqüestionable. En els darrers anys hem endegat projectes i activitats que han reforçat el seu posicionament a la nostra comarca com a centre de comerç i restauració, i d’altres que situaran la vila en el punt de mira, no només local, sinó també en l’àmbit supralocal i nacional i contribuiran a la dinamització econòmica del nostre municipi.

 

Des de diferents àmbits com el cultural, el tecnològic i el mediambiental estem executant iniciatives de recuperació del patrimoni com el Palau de Requesens, per a ubicar-hi el futur Museu del Renaixement, centre de referència del Renaixement català, i la recuperació total de l’edifici de l’antiga fabrica tèxtil Ferrer i Mora, El Molí, que acollirà un espai firal i un centre tecnològic, amb l’objectiu d’apostar per a les noves tecnologies i pel futur.

 

Aquesta recuperació del nostre patrimoni immoble per a destinar-lo a nous serveis ciutadans que ens projecten fora de la vila, va acompanyada de la posada en valor d’aquest patrimoni per mostrar-lo a la ciutadania amb un cicle d’exposicions del fons d’art municipal, Florilegium. I una nova programació cultural, amb el cicle Molinencs i Molinenques, ens permet gaudir del bon saber fer dels nostres convilatans que destaquen en qualsevol disciplina artística, des de figures totalment consolidades fins a nous talents emergents. 

 

D’altra banda, posem en valor el nostre posicionament privilegiat de nexe entre el parc fluvial del Llobregat i el Parc de Collserola a través de la Riera de Vallvidrera, que recuperem com espai de gaudi i també de preservació de la biodiversitat. En aquesta línea, a la vila, creem nous espais urbans que contribuiran a l’adaptació al canvi climàtic. La reurbanització verda de la plaça de l’U d’octubre i la plaça del Parc Pont de la Cadena marcaran un abans i un després a la fisonomia de la ciutat per convertir-se en espais de gaudi, d’ombra i passeig, veritables refugis climàtics prop de casa.

 

Molins de Rei es troba en una transformació constant, i continuarem treballant dia rere dia per millorar la vila, la vida dels ciutadans i les estades dels visitants que poden gaudir de la nostra vila, del seu patrimoni, de la nostra cultura, el nostre comerç i la nostra restauració. 

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE