• Usuario

El PSC de Cornellà se consolida con Antonio Balmón como alcalde para los próximos cuatro años

Antonio Balmón ha destacado que "tenemos por delante cuatro años para llevar a cabo un nuevo ciclo de transformación de nuestra ciudad".

|

WhatsApp Image 2023 06 17 at 17.06.43
Antonio Balmón ha destacado que "tenemos por delante cuatro años para llevar a cabo un nuevo ciclo de transformación de nuestra ciudad". | @EP

El consistori de l’Ajuntament de Cornellà s’ha constituït avui dissabte, amb la presa de possessió dels 25 regidors i regidores escollits per la ciutadania a les eleccions municipals del 28 de maig. Antonio Balmón, cap de llista del PSC, ha estat proclamat alcalde per als pròxims quatre anys, essent la cinquena vegada que revalida aquest càrrec.

 

Balmón ha rebut el suport d’un total de 16 regidors i regidores: dels 13 del PSC, que té la majoria absoluta del Ple, i dels 3 edils de Cornellà En Comú – Podem. La resta de partits representats al Ple (ERC, PP i Vox) han votat el seu propi cap de llista com a candidat.

 

El nou alcalde ha volgut començar la seva intervenció recordant que feia només una setmana “aquesta ciutat havia quedat enterbolida pel fang de la violència masclista”, amb l’assassinat d’una ciutadana a mans de la seva parella, i ha demanat fer un minut de silenci a tots els assistents.

 

Després de donar pas a tots els portaveus dels grups municipals, Antonio Balmón ha destacat que “tenim per davant quatre anys per dur a terme un nou cicle de transformació de la nostra ciutat”, subratllant, respecte de la situació econòmica i social, que “les nostres bases són sòlides, ajustades i orientades a aprofitar les oportunitats”.

 

L’alcalde ha seguit destacant que la seva “és la lluita de sempre, contra la injustícia i les desigualtats, impregnada dels valors de sempre: llibertat, igualtat i fraternitat”, i que no es pot decidir entre “tot i res”, com tampoc es pot decidir entre “economia i medi ambient”. Per acabar, ha anunciat que proposa un nou impuls per a la transformació de Cornellà, sumant als programes municipals Cornellà Natura i Cornellà Humana –ja en marxa- un nou eix d’actuació sota l’epígraf Cornellà Moral: “les nostres propostes, convertides en emocions i sentiments, parlen de potenciar les capacitats de la ciutat però, sobretot, de la seva ciutadania”.

 

Finalment, Balmón ha volgut incidir en què “no ens aturarem fins a aconseguir l’erradicació de la violència masclista” i que en aquest sentit “no cedirem ni un milímetre en les polítiques actives d’igualtat; és més, les ampliarem”.

 

El nou equip de govern, doncs, estarà format per 16 regidors i regidores, els 13 del grup municipal del PSC i els 3 del grup municipal de Cornellà En Comú-Podem. Amb aquest acord, les dues formacions reediten el pacte de govern que ja han mantingut des de 2019, per prosseguir amb la gestió realitzada en el mandat anterior. Ambdues han destacat la bona entesa i la col·laboració que hi ha hagut, reforçant l’estabilitat de l’acció de govern.

 

La sala de plens s’ha omplert per seguir el desenvolupament de l’acte, així com altres espais habilitats a l’Ajuntament, i l’acte s’ha retransmès en directe per streaming a través de YouTube. Balmón ha estat nomenat després d’una votació secreta, conduïda per una mesa d’edat conformada per Antonio Martínez Flor i Mihai Fodor (ambdós del PSC) junt amb la Secretaria municipal.

 

A les eleccions municipals celebrades el 28 de maig, el PSC es va imposar amb claredat, obtenint 13 dels 25 escons que conformen el consistori de Cornellà de Llobregat. ERC en va obtenir 4, Cornellà en Comú-Podem 3, el PP 3 i Vox 2. En els darrers quatre anys, també amb majoria absoluta del PSC, els dos regidors de disposava el grup En Comú Movem Cornellà ja han format part del govern municipal.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE