• Usuario

Tot el que necessites, a prop teu: comerç local

La Diputació de Barcelona aposta pel comerç de proximitat perquè té implícits una sèrie de valors rellevants per als nostres municipis: és un element cohesionador, un espai de socialització i aporta seguretat als nostres carrers i places; és un bé públic que cal preservar

|

Vilapress mercats1
Les fires són punts de trobada i atractius turístics que cal preservar / Shutterstock

 

En els darrers anys, hem vist com canvis profunds a nivell econòmic, social i sanitari han incidit especialment en la competitivitat i en la supervivència del comerç local, i des de les administracions més properes a la ciutadania es fa necessari reivindicar i donar suport a aquest sector per garantir la seva continuïtat. La Diputació de Barcelona aposta pel comerç de proximitat perquè té implícits una sèrie de valors rellevants per als nostres municipis: és un element cohesionador, un espai de socialització i aporta seguretat als nostres carrers i places; és un bé públic que cal preservar. 

 

El comerç és l’eix central de l’activitat als pobles i ciutats on vivim, sense ell no hi ha vida als carrers. És font d’ocupació i una de les activitats centrals del desenvolupament econòmic municipal, ja que dona feina a més de 400.000 persones a tota la província de Barcelona, el que representa un 13% del PIB a Espanya i un 22% a Catalunya.

 

Cal entendre les noves formes de comprar i els nous hàbits dels consumidors, marcats per la tecnologia i la digitalització. S’han modificat les pautes tradicionals de compra, la manera de relacionar-se entre el consumidor i el comerciant, i la distribució de les mercaderies afecta seriosament els carrers dels nostres pobles i ciutats.

 

Des de la Diputació de Barcelona, conscients d’aquests nous hàbits, treballen amb els ajuntaments i amb les principals associacions del teixit comercial de la província per donar suport a un model de comerç pròxim, sostenible, responsable i integrador, sense deixar de banda el valor afegit de la digitalització,imprescindible per a tots els comerciants. S’aposta per un comerç sostenible i de proximitat sense renunciar als avantatges que proporciona la tecnologia. Un model de comerç on el client pot comprar còmodament des de casa si ho vol, però fomentant el repartiment més sostenible o l’entrega del producte a botiga, evitant així desplaçaments més contaminants i generant menys residus.

 

Vilapress mercats2
Comprar a prop de casa és comprar qualitat, afavorir la sostenibilitat i tenir garantit un bon servei / Shutterstock

 

El comerç de proximitat són els comerços dels nostres barris i dels nostres pobles, però també ho són els mercats municipals, els mercats setmanals o les fires que s’organitzen regularment i que donen una especial identitat a cada municipi. 

 

Als 311 municipis de la província de Barcelona, 92 mercats municipals, 265 mercats setmanals i 379 fires s’han convertit des de fa anys en transmissors de valors cívics per a la ciutadania com la integració, la responsabilitat, la sostenibilitat i l’alimentació saludable. Fires i mercats són autèntics dinamitzadors per a la resta de comerços del seu voltant; són punts de trobada i, també, atractius turístics que cal preservar i acompanyar en aquesta transició determinada pels nous hàbits de consum i de compra.

 

Comprar a prop de casa és comprar qualitat, afavorir la sostenibilitat i tenir garantit un bon servei

 

Quan fas les teves compres al teu municipi, estimules l’economia local, ja que estàs comprant als teus veïns, estàs comprant a generacions familiars que porten molts anys darrera el taulell; i estàs ajudant a preservar un bé públic com és el comerç de proximitat, que dona vida als carrers de pobles, barris i ciutats.

 

 

A més, comprar al comerç local només té avantatges:

  • Compres qualitat, ja que és producte de quilòmetre zero, collit a prop de casa teva.
  • Comporta salut, ja que et desplaces a peu i fas activitat física. 
  • Reps un tracte proper i experimentat. 
  • Pots provar o tocar el producte abans de comprar-lo, evitant generar una devolució i la contaminació ambiental derivada. 
  • Dones suport a l’economia local.

 

Per tots aquests motius, en aquestes dates que s’apropen, pensem en el nostre petit comerç, donem vida al nostre comerç veí, el del costat de casa, el que ha estat present al llarg dels anys i del que la seva pervivència depèn, en gran part, de tots nosaltres, la població consumidora.

 

Compra al comerç local, per un comerç competitiu, sostenible, digital i cohesionador

 

Per a més informació www.diba.cat/comerc/

 

Aquesta campanya ha estat finançada per la Unió Europea, mitjançant els fons NextGenerationEU, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE