• Usuario

Gavà 2022-2030, anys decisius

Gemma Badia
Alcaldesa de Gavà

Vilapress Gavu00e0
Ciutat de Gavà/ @Ajuntament Gavà

És temps d’incertesa. Tot just quan començàvem a refer-nos de les conseqüències de la COVID, la guerra injusta de Putin contra Ucraïna albiren una tardor i un hivern complicats. I quan això passa, a la porta de l’Ajuntament arriben els efectes, les peticions i les necessitats. I a Gavà estem preparats per afrontar-ho

 

Sabrem reaccionar amb el compromís i la implicació de tothom, com va succeir en els moments més durs de la pandèmia. I, al mateix temps, mantindrem el rumb. És qüestió de model i de criteri. És qüestió de tenir les idees clares i, tot i els obstacles, seguir avançant pel camí que ens hem marcat.

 

Un camí que posa les persones com a primera prioritat, i que té propostes, idees i certeses per mirar endavant amb confiança.

 

Hem obert el darrer any de mandat i seguirem treballant amb la mateixa empenta, amb el mateix rigor i amb una visió àmplia i generosa. Ho farem amb mirada a 2030. Perquè tenim una molt alta responsabilitat amb el futur. I, com alcaldessa, l’assumeixo plenament.

 

No és casualitat que Gavà sigui una de les ciutats pioneres a l’Estat per desenvolupar l’Agenda Urbana Espanyola i es converteixi en un referent del municipalisme en la consecució dels ODS. Ara fa unes setmanes vam aprovar el Pla d’acció de l’Agenda Gavà 2030, un camí que vam començar a recórrer amb l’elaboració del Pla d’Innovació i Reactivació Econòmic per fer front a les conseqüències de la pandèmia i alhora continuar construint una ciutat més sostenible econòmicament, socialment i mediambientalment, en línia amb l’estratègia urbana estatal.

 

Aquest document, consensuat i participat per la ciutadania i agents polítics socials i econòmics, ens ha servit per ser, més que mai, al costat dels col·lectius més vulnerables i fer una pas endavant en una societat més justa socialment i més sostenible. Per reforçar les polítiques d’ocupació, de promoció econòmica i de suport al comerç i defensar la viabilitat i modernització del nostre Parc Agrari-.Per tirar endavant unes polítiques d’habitatge que donin resposta a l’emergència habitacional. Per seguir lluitant contra les mancances del sistema públic de salut i refermar el nostre compromís amb l’educació, amb la joventut, amb la cultura, amb el teixit associatiu. Per seguir abanderant la justícia social, el feminisme i els drets LGTBI. I alhora per continuar millorant l’espai públic, fent-lo més accessible, més verd, més net i més segur.

 

Tenim molta i bona feina per fer, molts projectes per encarrilar. Projectes per millorar els barris, com els 14 que ha proposat i votat  la ciutadania en el marc del programa participatiu Junts Fem Barri, del qual hem ampliat la dotació fins als 600.000 euros. Intervencions modestes econòmicament però d’una gran repercussió en el dia a dia.

 

Conviuran amb altres obres de gran envergadura, i també fruit del consens, com la reforma de l’avinguda Eramprunyà i de la plaça Catalunya.

 

Actuacions a punt de començar i altres que afronten la recta final, com la transformació de la carretera C-245, un eix cívic on bicicletes, vianants i transport públic tindran prioritat. Un pas endavant cap a la nova mobilitat, més eficient i més neta. cosa que també abordarem amb l’ampliació de la xarxa de carrils bici, un projecte que esperem finançar amb els Fons Europeus, a l’igual que presentarem el Camí de Ca n’Espinós que, a més d’incorporar el component d’una mobilitat sostenible inclou el de la dignificació del barri.

 

I parlar de mobilitat sostenible és també parlar de transport públic. I mirant endavant, estem treballant perquè Gavà tingui una segona estació de la línia R2 de Renfe, acompanyada d’un aparcament dissuasori, i perquè l’ampliació de la R3 encarrili per la via correcta. 

 

Parlar de futur és també parlar d’habitatge. Aquest juliol van fer el sorteig de 136 pisos públics de venda i lloguer que, de la mà de l’IMPSOL, hem fet al barri de can Ribes. I seguirem preparant noves accions per ampliar el parc d’habitatge assequible. I aquí no hi ha res improvisat. El Pla Local d’habitatge que hem posat en marxa aquest mandat ofereix el full de ruta estratègic en aquesta política essencial.

 

En breu començarem la campanya per fomentar la rehabilitació d’habitatges amb criteris d’eficiència energètica, i esperem completar el procés de planificació urbanística de l’Espai Roca, on la dotació d’habitatges té un pes evident: més de 400 pisos a Gavà, el 30% protegits, la meitat de lloguer.

 

Projectes que es dotaran de nous equipaments a l’abast de la ciutadania, com la Unió de Cooperadors o la Casa de les Famílies. I també relacionats amb l’àmbit de l’esport. És una estratègia cabdal, plenament coherent amb el model de ciutat saludable i sostenible.

 

Les potencialitats que tenim són enormes, i les opcions reals i preparades: El Centre de Mar-Base Nàutica al Centre de Serveis de Gavà Mar, Can Torelló, que es convertirà en un espai esportiu de referència a l’abast de la ciutadania i que projectarà Gavà cap enfora, Les Massotes (antiga bolera), i la reivindicada piscina pública descoberta que construirem a la zona de Ca n’Horta, en l’espai ubicat entre la Masia, la C-245 i l’actual parc del Calamot i plenament integrada a l’entorn.

 

La piscina publica descoberta és una mostra de com els instruments de planificació que disposa Gavà són adequats i necessaris. També ho són el CAP3, o els pisos protegits de Can Ribes, o el parc de Bombers que fa anys que tenim. Tots aquests guanys són possibles, en aquest cas, gràcies a l’instrument de planificació del nou sector: Ponent.

 

Un planejament vigent, que s’està desenvolupant progressivament, sense presses i amb total responsabilitat. Que preserva els valors ambientals del sector, recuperant espais privats que passen a ser patrimoni públic, de manera que estaran més protegits, conservats i a disposició de tota la ciutadania de Gavà. Estem oberts a tot el que pugui suposar millores del punt de vista mediambiental,  també quant a la qualitat urbana i la mobilitat, que hauran de tenir un lloc prioritari.

 

No ens ha de fer por transformar Gavà, millorar-la. Aquesta és la història de la ciutat. Amb la mirada i els requeriments que els temps demanen. Atenent les necessitats de les persones i del territori, del medi.

 

Equilibri, sentit comú i responsabilitat cap als Objectius de Desenvolupament Sostenible, aquesta és la fórmula.

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE