• Usuario

El polémic nou Síndic de Greuges de Viladecans

Alex Gallo
Portavoz del Partido Demócrata de Viladecans

En el Ple Municipal del mes d’octubre de Viladecans es va aprovar, amb els vots favorables de PSC i ICV, el nomenament del Sr. José Luis Nicolás Arocas, exregidor del PSC durant 24 anys. La ciutat es troba indignada.


Per presentar aquesta persona hem de posar la mirada uns anys enrere, quan el recent nomenat Síndic ens va portar davant dels Tribunals tant a mi com a uns companys de la Televisió Local de Viladecans Canal 50TV, per un fals delicte d’injúries i calúmnies, i on reclamava una indemnització d’un milió de pessetes. Aquest individu ho va perdre, però encara no satisfet amb el patiment de les famílies, va recórrer per la via penal, perdent altra vegada, i al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va arxivar el cas. Cal destacar que aquesta persecució ideològica per la via penal la va fer pagant l’Ajuntament de Viladecans. És a dir, tots els ciutadans de Viladecans li vam pagar un procés de persecució ideològica a uns joves de la ciutat.


A més, aquesta persona ha deixat bastant clara la seva postura davant el dret a decidir dels catalans i respecte als partits polítics independentistes a les xarxes socials, i no precisament de manera educada, parcial, objectiva i argumentada, sinó tot el contrari, amb faltes de respecte i desqualificacions ofensives i vexatòries, no només cap a dirigents polítics, sinó fins i tot a la ciutadania, a la qual haurà de defensar els seus drets i interessos.


Considerem que aquesta persona no compleix amb els requisits que estableix l’article 59 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya. Concretament pensem que no compleix una de les finalitats d’aquesta figura, que tal i com estableix l’esmentada llei, és “defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques dels veïns del municipi, per la qual cosa pot supervisar les activitats de l'Administració municipal.” A més, aquesta funció ha de ser exercida amb independència i objectivitat.


És per tot això que des del Partit Demòcrata pensem que aquesta persona no té ni els requisits ni el carisma que un càrrec d’aquest perfil requereix, en els moments complicats que s’estan vivint al municipi, on és vital i necessària la figura d’un Síndic de Greuges competent i diligent.


COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE