• Usuario

150 alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Voltrera, visiten la Deixalleria Municipal d'Abrera

Alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Voltrera van visitar la Deixalleria Municipal d'Abrera. Van realitzar 6 grups per a la visita a l'equipament, dins el marc de la realització del crèdit de síntesi d'enguany, que té com a temàtica el reciclatge.

|

Deixalleria

Alumnes entrant en la deixalleria d'Abrera/ @AjAbrera


Els alumnes estaven interessats a saber on va a parar cada residu i quina utilització se'n pot fer de cadascun d'ells i també de la deixalleria com a tal, a més de conèixer el seu funcionament, treballadores i treballadors amb els quals compta, horaris del servei, etc.


En la primera visita a la Deixalleria Municipal d'Abrera, els grups de 2n d'ESO de l'Institut Voltrera van ser rebuts pel regidor de Medi Ambient a l'Ajuntament d'Abrera, Xavier Serret, que els va donar la benvinguda i va fer una breu introducció. Tot seguit, es va fer una visita guiada a on es va explicar com funciona el sistema de recollida i gestió de residus de 5 fraccions a Abrera. Al nostre municipi disposem de contenidors per recollir les 5 fraccions diferenciades, com són el paper, el vidre i els envasos, que van cadascun a una planta de reciclatge on se'ls dóna una nova utilitat. En el cas dels envasos passen abans per la planta de triatge.


També es va comentar que la fracció orgànica (restes de menjar) s’envia a la planta de compostatge de Manresa, on es transforma en compost que s’utilitza a l’agricultura per fer nous aliments i el rebuig s’envia a l’ECOPARC 4. D'altra bada se'ls va recordar, que a Abrera disposem a banda, de contenidors per la recollida d’oli, roba, panells mini deixalleria i un servei de recollida de voluminosos que està actiu els dijous al matí.



Un cop explicat el funcionament de la deixalleria, es va fer una visita per les instal·lacions, on es van veure les diferents fraccions i es va explicar el destí de cada residu.



Llençar els residus fora dels llocs que l’Ajuntament ha previst per dipositar-los o fora dels dies que pertoca és considerat com una falta greu per l'Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana i pot ser castigat amb multes de 300 a 600 €.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE